Guif befinner sig i Lund för att spela tre träningsmatcher under veckoslutet och inledde med match mot Lugi under torsdagen. Båda lagen var reservbetonade och Guif föll med 21–25.

– Det var lite blandat, både bra och mindra bra prestationer. Man får ha i beaktande av vi har en sju timmars resa i minibuss till Skåne. Det var lite segt att vi inte kom upp. Jag körde själv och var lite seg, säger tränaren Nicklas Älgekrans.

Med i laget fanns några killar från GP-laget och det var Eric Johansson som var målbäst med fyra baljor. Johansson ingick i det svenska lag som vann U18-EM förra veckan. Efter honom stod Marcus Ekman och Carl Gabrielsson för tre mål vardera.

– Det såg rätt hyfsat ut i första halvlek, till och från. Vi gör några bra grejer men kan mycket mer. I andra bytte vi lite mer men hade inte kontinuitet och GP-killarna fick lite matchning. Matchen var lite avslagen hela tiden, säger Älgekrans.

Under fredagen väntar norska Fyllingen och på lördag möter Guif återigen Lugi. Veckan avslutas med en match mot AIK i Kungsör på söndag.

– Bara ett fåtal kommer att vara med mot Fyllingen. Vi hade nio spelare vi ställde över som ska spela. Sedan kommer några från denna trupp vara med som backup, säger Älgekrans.