Lagledaren Mikael Blomdahl och hans Åker/Strängnäs siktar i första hand mot nytt kontrakt.

Nytt kontrakt nummer ett för Å/S

Ishockey

Förra säsongen var långt ifrån munter för Åker/Strängnäs.

Efter förluster i mängder blev det nedflyttning till division 2.

— Nu börjar vi om och jag tycker stämningen känns klart gemytligare nu än i fjol, säger lagledaren Mikael Blomdahl.

Det blev en strulig säsong i ettan för Å/S.

Redan från början gick mycket snett. Spelare man räknat med försvann redan på försäsongen och det blev rörigt även på tränarsidan.

Till slut blev det också nedflyttning efter en svag kvalserie.

— Egentligen hade vi för bra lag för att åka ur, men eftersom det hela tiden var så rörigt och turbulent gick det som det gick, säger Blomdahl.

Nu börjar Å/S om. Två nya tränare, Michael Thörn och Christian Yngve har kommit in. Dessutom är merparten av spelartruppen ny.

— Vi har åtta killar kvar från i fjol och med tanke på att så många nya kommit in lär det ta en stund innan allt sitter perfekt, säger Mikael Blomdahl.

Två viktiga profiler har dock blivit kvar. Backarna Fredrik Sonntag och Jesse Narva betyder enormt mycket för årets lag.

— De har rutinen och kan bidra med massor både i omklädningsrummet och på isen, säger Blomdahl som ser fram mot att möta Linden i seriespelet.

— Vi stöter ju på varandra redan i den tredje omgången (26 september) och den matchen har vi förlagt till Strängnäs. Förhoppningsvis kommer det mycket folk och tittar.

Vad har ni för mål med säsongen?

— Eftersom vi har ett till stora delar nytt lag ligger vi ganska lågt. Vi har sagt att i första hand gäller det att fixa nytt kontrakt. Allt utöver det är bonus för oss.

Läs också

( 10 st )

Läs mer om dessa ämnen

Åker/Strängnäs HCIshockey
Relaterat

Mest delat denna vecka