Adam Wastesson och Olle Abrahamsson ser fram emot seriepremiären på lördag mot Salem. — Och mot Salem blir det ju lite derbykänsla, säger Olle. Foto:

Nytt lag och ny stad för barndomsvännerna

Innebandy

Barndomsvännerna Adam Wastesson och Olle Abrahamsson från Norrköping är för året nya ansikten i Strängnäs IBK. Båda skrev på för laget i somras och har redan under försäsongen tagit stora kliv i utvecklingen.

— Det känns bra, alla grabbar är sköna och vi har kommit in snabbt i gänget, säger Adam och får medhåll av anfallskollegan Olle inför lördagens allsvenska premiär hemma mot Salem.

Det har varit stora förändringar under året för Norrköpingsduon Adam Wastesson, 19, och Olle Abrahamsson, 19. Efter att de växt upp tillsammans och spelat i samma kedja under junioråldern har det nu både bytt lag och stad.

— Ja, vi har känt varandra i 13 år så det känns riktigt stort att spela ihop i Allsvenskan. Sedan är det ju tufft att flytta till en annan stad själv, så att Olle också skrev på var perfekt, säger Adam.

Adam Wastesson

Ålder: 19

Bor: Norrköping/Strängnäs

Yrke: Elevassistent

Position: Center

— Ja, det var väl lite så. Det var skönt att vi båda fick chansen samtidigt, säger Olle.

Adam och Olle kommer båda från division 2-spel med KFUM Norrköping. Olle spelade de två senaste säsongerna med dubbel licens vilket har gjort att han både spelat i Åby Oilers i division 1 och med KFUM Norrköping i serien under. I våras kvalade Olle med Åby till Allsvenskan men allt vändes upp och ner i sista perioden mot Tullinge som till slut vann.

Nu får Olle i stället en ny chans att spela allsvenskt och dessutom tillsammans med barndomsvännen Adam. Under försäsongsmatcherna har duon varit allt annat än blyga.

— Jag tycker det har gått bra och tränaren (Peter Lund) har hela tiden varit positiv. Självklart får man en del kritik men det ska man ha för att utvecklas som spelare, säger Adam som under den korta tiden i SIBK gått över till att spela center (tidigare vänsterforward).

— Ja, vi har fått mycket speltid och spelmässigt har det gott kanon både för oss och laget, säger Olle.

Olle Abrahamsson

Ålder: 19

Bor: Norrköping/Strängnäs

Yrke: Elevassistent

Position: Center

Utanför laget och innebandyn jobbar båda som elevassistenter på Finningeskolan.

— Vi jobbar heltid så det är ju riktigt bra att ha samma tider också, säger Adam.

Och i oktober ser det ut att bli en lägenhet i Strängnäs för Adam och Olle som sedan flytten bott i ett hus i Länna.

— Ja, det ska bli skönt att få något eget även om vi på helgerna ofta åker hem till familjerna i Norrköping, säger Adam.

Att Strängnäs IBK kommer få stor nytta av duon är klart då man bland annat tappat viktige Omar Aldeeb till mästarlaget Falun. Den nye trollgubben kan vara Adam Wastessons som med sin teknik och finurlighet kommer glädja många.

— Ja, tekniken och skott är min grej, säger han vilket han också bevisat med sin uppmärksammade zorro-lobb som spreds på youtube för något år sedan.

I Olle, som mäktat med mål i stort varje match under försäsongen, dessutom mot bra motstånd, har SIBK hittat en bolltrygg spelfördelare.

— Jag hoppas jag bidra med en del poäng också, säger Olle som hoppas Strängnäs kan nå en kvalplats i år.

— Men vi är ju tippade att komma i mitten. Det kan vara skönt att inte ha för stor press på sig som lag, säger Adam och ler.

Huvudtränaren Peter Lund är trots förlusten i genrepet (3–4 mot Onyx) helt klart laddad inför premiären i Allsvenskan mot Salem på lördag.

— Salem är obehagligt att möta för man vet aldrig vad man har dem men den här serien kommer vara som ett getingbo i år . Det är bara Djurgården och Gävle som känns lite starkare än övriga lag, säger huvudtränaren Peter Lund.

Och hur det går för Strängnäs IBK får vi reda på under lördag då laget premiärspelar i Thomas Arena. Matchstart klockan 16.00.

— Det ska bli riktigt roligt att spela för förmodligen fulla läktare. Även mina föräldrar har skaffat säsongskort, avslutar Olle.

Läs också

( 14 st )

Läs mer om dessa ämnen

Strängnäs IBKInnebandy
Relaterat

Mest delat denna vecka