Mimmi Larsson har precis gjort 1–1 – tror hon. Men målet dömdes bort för offside. Foto:

Offside eller inte: Jag är så trött på det

Fotboll
annons

Det blev oavgjort (1–1) mellan Eskilstuna United och Djurgården på Tunavallen. Efteråt handlade mycket om två offsidesituationer där bollen gick i mål båda gångerna.

— Linjemännen hänger inte med, dundrar en irriterad Mimmi Larsson.

United jagade en kvittering och i 57:e minuten trodde nog alla att det blivit 1–1. Fiona Brown fick iväg ett okej skott som målvakten Gudbjörg Gunnarsdottir lämnade retur på. Mimmi Larsson var snabbt framme och skickade in bollen. Men assisterande domaren vinkade för offside. Om beslutet var rätt eller fel var omöjligt att se från positionen där vi satt på läktaren.

— Jag är så trött på det. Det är så många gånger och så många klipp man sett där de dömer offside fast det inte är det för att linjemännen inte hänger med. Men hur det var den här gången har jag ingen aning om, säger en irriterad Larsson direkt efter matchen.

Efter att senare ha sett tv-bilderna på redaktionen kan vi konstatera att det fortfarande är svårt att säga om det var offside eller inte med lite övervikt till det förstnämnda.

Den andra situationen kom i 83:e minuten vid ställningen 1–1. Djurgårdens Johanna Rytting Kaneryd träffade baken på Madeleine Stegius och bollen ställde Unitedmålvakten Emelie Lundberg helt. Vaila Barsley och Nathalie Björn, som var närmast situationen, viftade med armarna och efter en kortare konversation med sin assisterande domare dömde Pernilla Larsson bort målet – för offside.

Också det var svårt att bedöma även med hjälp av tv-bilderna.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

Eskilstuna UnitedSportfotboll
Relaterat
annons

Mest delat denna vecka