I stället för cupmatch fick halländska Olivia Schough möta falkenbergarnas uppskattning efter OS-insatsen. Foto:

Olivia Schough hyllades: Jag var gråtfärdig

Fotboll
På onsdagskvällen gick Eskilstuna United vidare i Svenska Cupen.Dock utan OS-spelaren Olivia Schough som i stället blev hyllad på torget i Falkenberg.– Jag tänkte "herregud så mycket folk", säger Unitedstjärnan till Hallandsposten och Hallands Nyheter.

Efter äventyret i Rio fick Olivia lite extra ledigt av Eskilstunas tränare Viktor Eriksson för att ladda batterierna. Hon begav sig då till hemtrakterna och tog det mestadels lugnt men på onsdagen blev det lite aktivitet. Ihop med ungdomsspelare från IF Böljan klev hon upp på scenen på torget och möttes med rejält jubel från de tusentals människor som hade samlats.

– Jag var gråtfärdig och alldeles skakig när det var så många. Det hade jag inte väntat mig. En helt fantastisk känsla, säger hon till lokaltidningarna.

Det blev förstås många autografer skrivna och bilder tagna innan evenemanget var avslutat.

– Jag bara njöt och försökte dela med mig så mycket som möjligt av upplevelsen i Brasilien också. Jag trodde aldrig att det skulle komma så mycket folk men jag litar på Falkebergs kommun, det brukar ordna sig.

Olivia Schough återvänder nu till Eskilstuna och finns, om inget oförutsett inträffat innan dess, med i truppen när United återstartar Damallsvenskan hemma mot Vittsjö på söndagen.