Foto:

Östlund lämnar Guif – flyttar till Danmark

Handboll

Här kommer ett tungt besked för Guif: Stjärnan Viktor Östlund lämnar klubben efter den här säsongen – för spel i danska Team Tvis Holstebro.

Kontraktet löper över tre år och gäller från och med säsongen 2016-2017.

– Jag märkte direkt från första kontakten att klubben vill satsa på mig. Det glädjer mig att få spela i en mycket stark liga för en toppklubb som också kan hävda sig i Europa, säger Viktor Östlund i ett pressmeddelande på TvIS Holstebros hemsida.

– Jag har haft Viktor på min önskelista under lång tid och har följt honom noga det senaste året. Så jag är mycket glad att han är klar för oss, säger tränaren Patrick Westerholm.

Viktor Östlund, som fick sitt genombrott internationellt i VM i Qatar för ett år sedan, befinner sig just nu i Polen för att spela EM med det svenska landslaget. Turnneringen börjar på lördag och i gruppremiären väntar Slovenien.

Bara några dagar innan mästerskapet drar igång har den 198 centimeter långe vänsternian fått klart med en ny klubb.

Under torsdagen blev det officiellt att Viktor Östlund tackar för sig i Guif efter tre säsonger och flyttar till TvIS Holstebro.

– Viktor är en bra tvåvägsspelare som med sin spelstil passae perfekt in i vårt lag, säger Patrick Westerholm.

Klubben leder danska högstaligan efter 18 omgångar och spelar i EHF-cupen. I laget återfinns bland annat den förre svenske landslagsstjärnan Jonas Larholm, som tog OS-silver i London 2012.