Eskilstunaföraren Stefan Hanhela testa sin nya VW Polo S1600 i hemmatävlingen. Foto:

Över 100 ekipage tävlar i Ekebygropen

Bilsport

På söndag arrangeras Finalsprinten i Ekebygropen av Eskilstuna Motorklubb. Rallycupen är den fjärde och sista deltävlingen för året och 109 ekipage är med och slåss om de sista poängen.

Första start är på söndag förmiddag och flera lokala namn ligger i topp i flera av klasserna men i den fyrhjulsdrivna och vassaste klassen är det far och son Jakobsson från Kolsva som i varsin Mitsubishi varit näst intill oslagbara under året. Undantaget är när Eskilstunas Algot Öberg vann Kvällssprinten.

Ronnie Jakobsson leder och ser även ut att bärga guldet och sonen Martin kan ta hem silvret.

Bland de trimmade tvåhjulsdrivna bilarna kommer Svenska mästaren från Fagersta, Martin Lundkvist i sin VW Golf och gästar Ekeby.

I samma klass kommer Eskilstunas Stefan Hanhela att testa sin nya VW Polo S1600 på hemmaplan, i vilken han räknar att satsa på SM 2018.

I den tvåhjulsdrivna trimmade klassen för C-förare leder Eskilstuna MK:s Pontus Florin totalt med 12 poäng och lär kunna hålla undan.

I ungdomsklassen kommer SMK Södermanlands Joakim Ellner Landberg med övertygande körningar under året i sin Volvo 240 att bevaka sin ledning.

Läs också

( 1 st )

Läs mer om dessa ämnen

BilarSport
Relaterat

Mest delat denna vecka