Stiga Sports i Eskilstuna är sponsor till flera av världens absolut bästa bordtennisspelare.
När turneringen SOC avgörs med start 27 november i Stockholm är bland annat världstvåan Xu Xin från Kina med i startfältet.
Han sponsras av Stiga och tillsammans med tre andra kinesiska spelare dyker de upp i Eskilstuna den 26 november för att bland annat diskutera produktutveckling.
— Vi har sedan länge väldigt bra samarbete med Kina, säger Mats Bandstigen.
Han berättar att jätteturneringen SOC kan hamna i Eskilstuna om några år.
— Bordtennisförbundet är intresserat av att lägga tävlingen här och Eskilstuna kommun visar också stort engagemang inför detta, säger Bandstigen.
Ett krav är dock att den planerade multiarenan står färdig då.
— Finns inte den har vi ingen chans att få arrangemanget, men jag hoppas verkligen att den hinner byggas till dess, säger Bandstigen och fortsätter:
— Om Eskilstuna får arrangera SOC har kineserna lovat att komma med ett väldigt slagkraftigt lag. De har ju några spelare att välja på, säger han med ett skratt.
Kommundirektör Pär Eriksson känner till att SOC kan hamna i Eskilstuna och känner glädje och stolthet över detta.
— Det vore förstås jättestort och de många kanske inte tänker på är att Stiga från Eskilstuna är ett enormt starkt varumärke i bland annat Asien.
Hur går planerna med den nya arenan?
— Precis som tidigare är vår förhoppning att den ska stå klar hösten 2015. I början av nästa år räknar jag med att beslut tas om bland annat storleken på arenan. Kommer sedan själva byggandet igång efter nästa sommar är den klar på ett år. Detta förutsatt at det inte bli överklaganden kring bygget. Då drar det ut längre på tiden.
Kina är som du säkert vet oerhört dominant i pingisvärlden.
Något som faktiskt oroar kineserna i viss mån.
— Det är inte bra för någon om de bara vinner och vinner. Därför ställer de under SOC upp och spelar dubbel tillsammans med svenskar, berättar Mats Bandstigen.
Xu Xin spelar tillsammans med Sverigeettan Jens Lundquist, Fan Zhendong och Kristian Karlsson bildar par och Yan An och Pär Gerell är den tredje svensk-kinesiska duon.
— Kanske kan vi på det viset få med någon svensk i final, säger Bandstigen.
Kineserna ställde för övrigt upp på ett liknande samarbete under China Open i juni. Då spelade de tillsammans med tyskar.
Resultatet: Två tysk-kinesiska par gjorde upp i finalen.