Serkan Pektas gjorde segermålet i sin sista match för IFK Eskilstuna.

Pektas frälste IFK i avskedsföreställningen

Fotboll

Serkan Pektas frälste IFK Eskilstuna i sin sista match. Och till nästa år ska IFK utmana om en division 2-plats.

— Våra spelare får inte adrenalinkicken av att möta Ölme borta en regnig onsdag – den biten måste vi höja till nästa säsong, säger IFK-tränaren Andreas Fröjdfeldt efter 1–0 borta mot Bosna i division 3.

IFK Eskilstuna vann den, för deras del, betydelselösa och avslutande matchen borta mot Bosna.

16-årige Isac Söderman fick göra sin första match från start och assisterade Serkan Pektas till segermålet med tio minuter kvar.

— Man såg på Bosnas spelare att det gällde något eftersom de kunde åka ur. Men vi kände ett ansvar mot övriga lag i serien att prestera trots att vi inte hade något att spela för, säger IFK-tränaren Andreas Fröjdfeldt.

Segern innebär att IFK slutar femma i division 3 västra Svealand som nykomling.

Till nästa säsong är målet att på allvar utmana om en division 2-plats.

Tränarstaben, med Fröjdfeldt i spetsen, blir kvar och endast nämnde Pektas (flyttar till Stockholm) ser ut att lämna klubben.

— Vi har två-tre spelare som funderar lite, men målsättningen är att hålla kvar kärnan. Femteplatsen i år är rättvis, men ser man till exempel på Åmål som tog kvalplatsen har de bara två svenska spelare. Resten är hämtade från Brasilien, Bosnien och Serbien. De har spelare som spelat i högstaligan i Bosnien och det är där klubbar som AIK och Hammarby hämtar spelare ifrån. Riktigt på den nivån är väl inte IFK Eskilstuna, men vi måste väl höja lägstanivån för att kunna utmana, säger Fröjdfeldt.

Hur ska ni se till att höja lägstanivån?

— Vi ska inte höja träningsmängden. Men vi har gjort våra bästa matcher mot topplagen på hemmaplan och det är ingen slump. När vi spelar hemma i strålkastarljus på Tunavallen kommer adrenalinpåslaget automatiskt. Sedan när vi har åkt till Ölme borta en onsdagskväll och det regnar har det varit tuffare. Vi har så pass meriterade spelare som varit med på den här nivån tidigare att de inte får den här kicken av den trista vardagen, men det måste vi se till att ha nästa år.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

IFK EskilstunaSportfotboll
Relaterat

Mest delat denna vecka