Pelle Wilén är laddad inför starten i SM-veckan.

Pelle Wilén jagar revansch under SM-veckan

Rallycross

Under fredagen står Eskilstunakillen Pelle Wilén på startlinjen i SM.

– Det är otroligt tufft motstånd och det är jättesvårt att säga hur det ska gå. Men det är rallycross – allt kan hända, säger Pelle.

Det gångna året valde Wilén att satsa på folkrace där det blivit många fina framgångar. Det har det tidigare blivit i framförallt rally.

Men nu ger han sig på rallycross igen och är en av de startande under SM-veckan – precis som han var ifjol.

– Jag hyr in mig i teamet JC Raceteknik som driver rallycross-satsningar på VM-nivå. Bilen är en "Supercar Lite", fyrhjulsdriven enhetsklass. Till start kommer förare som kört i högsta klassen under årets VM. Så det är otroligt tufft motstånd, säger Pelle.

De senaste vintrarna SM-vecka har annars varit något positivt för Pelle som tävlar för Strängnäs AMS.

Både 2015 och 2016 blev det rallyguld. 2017 satte en punktering stopp för möjligheten att ta en trippel och ifjol blev det rallycross för Pelles del.

– Det gick ju över förväntan. Tyvärr gick hjulupphängningen bak sönder efter en startsmäll i finalen. Men bortsett från det var ju allt så jäkla kul, så jag måste prova i år igen. Att möta förare från världseliten är något jag gör med respekt och är jag i final är jag nöjd. Men... samtidigt så finns det ingen i det här startfältet som vill bli tvåa. Oavsett kommer det bli riktigt kul.

Under onsdagskvällen åkte Pelle till Sundsvall, där mästerskapet avgörs, och i dag väntar test på sjöis som uppladdning inför fredagens batalj.

Teamchefen Joel Christoffersson sticker inte under stol med att det är SM-guld och medaljer som är målet för hans gäng. Där finns förutom Wilén även namn som Sondre Evjen och Ben-Phillip Gundersen.

–Pelle är vår isförare som har kört med oss i flera år så det är kul att ha med honom i år igen. Han är en riktig glädjespridare och vi siktar på att uppnå bra resultat, säger Chrsitoffersson.

SVT-sänder tävlingen live.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

EskilstunaSträngnäsRallycrossSport
Relaterat