– Vi har kommit fram till att avsluta Luis Pimentas arbete i BP, säger klubbdirektören Henrik Nilsson till Aftonbladet.

AFC:s nye norrman Bajram Ajeti spelade för Brommapojkarna så sent som i somras och var en av dem som fick smaka på Pimentas metoder.

– Han är en väldigt speciell tränare och vi kom inte så bra överens. Det ledde till att jag blev ganska dåligt behandlad av klubben och fick varken träna eller spela med laget. Till slut blev situationen ohållbar så jag beslutade mig för att bryta kontraktet och gå, säger AFC-anfallaren.

Det var i Aftonbladet som flera spelare anonymt vittnade om en kultur präglad av pennalism och mobbning i omklädningsrummet.

Efter tidningens granskning tog Pimenta timeout och BP tillsatte en utredning för att undersöka uppgifterna.

"Utredningen bekräftar delar av artikelns innehåll, delar som sammantaget gör det tydligt att tränarna inte har förtroende i spelartruppen eller i föreningens klubbledning samt styrelse, varför föreningen har inlett en process för att avsluta deras anställningsavtal", skriver klubben på sin webbplats.

Även den assisterande tränaren Goncalo Pereira får lämna klubben. Klubben arbetar med att hitta ersättare till tränarna och tills vidare tar Roger Palmgren, akademichef pojk i BP, över huvudansvaret.

BP skriver även att utredningen kring Pimenta fortsätter.