Poängkungen: "Vi ska vinna, så är det bara"

Efter en tung start jagar Strängnäs IBK tredje raka segern när de tar emot Wibax Piteå i Thomashallen under söndagen. En som tror på en ny trepoängare är seriens bäste poängplockare Adam Nilsson.

Poängkungen från Halland, Adam Nilsson, ser fram emot söndagens hemmamatch mot Wibax Piteå.

Poängkungen från Halland, Adam Nilsson, ser fram emot söndagens hemmamatch mot Wibax Piteå.

Foto: Joakim Serrander

Innebandy2019-11-16 07:25

– Vi ska vinna, så är det bara, säger Falkenbergskillen bestämt.

Efter två segrar mot topplagen Tullinge och senast Hagunda har SIBK tagit sig från bottenplacering till sjundeplats och är endast två poäng bakom fyran AIK efter sex omgångar. 

Dessutom toppar SIBK:s 19-åring poängligan med 16 poäng (8+8).

– Jag tror att vi underskattade lagen i början då vi mötte nykomlingar två matcher i rad. Och att underskatta motståndet är verkligen inget vi kan göra på den här nivån. Men sedan har det gått bättre och bättre, säger Adam och fortsätter:

– För min egen del är nöjd med poängskörden men jag vill helt klart bli bättre i spelet och det är något som jag också jobbar på. Det handlar om att hitta de avgörande passningar och bli bättre på direktskott. 

Under debutsäsongen gjorde han 47 poäng vilket ledde till en sjätteplats i den totala poängligan. När årets säsong är över hoppas han att det blir en topp tre-placering samtidigt som han passar på att hylla sina kedjekompisar, Jimmy Eriksson och Rasmus Jansson.

– Vi passar bra ihop men jag tycker hela laget har hittat rätt i de senaste matcherna. 

– Den stora skillnaden från förra året är att vi i år har bredden. Fungerar det inte för vissa, kan andra kliva fram och göra det lika bra. För när vi hade några borta förra året kunde vi gå på två kedjor men nu går vi på tre hela tiden, avslutar Adam Nilsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!