Det blev totalt 264 matcher varav 132 seriematcher (133 imorgon) i division 1 för försvarsspelaren Lennart Johansson under sin tid i Nyköping.

– Det är tungt att säga tack och hej till Lennart då det är en spelare som är uppskattad för mycket mer än bara det som skett på planen och han kommer att lämna ett tomrum efter sig, berättar klubbchef Patrik Berglin på hemsidan.

Skilsmässan kom inte som någon överraskning. Nyköping och Johansson gjorde klart der för nästan två månader sedan men inte velat offentliggöra under pågående säsong.

– Jag och klubben har kommit överens om att efter fem och en halv säsonger tillsammans gå skilda vägar efter matchen mot Assyriska, skriver Johansson och fortsätter:

– Det är ett oerhört jobbigt beslut som har tagits men jag är ändå glad att det är på detta vis min tid i Bissarna slutar. Ingen skada eller något annat som sätter stopp för karriären utan det är helt enkelt mitt eget val att sluta. Jag är för evigt tacksam för alla stunder, människor och äventyr vi stött på tillsammans. Minnen, lagkamrater och vänner som kommer följa med mig livet ut.

– Jag har valt att inte nämna några namn med tanke på att det är så många som betytt så oerhört mycket för mig under min tid i BIS. I stället säger jag tack alla ledare, tack alla lagkamrater, tack alla funktionärer, tack alla som kommit och stöttat oss. Ingen nämnd ingen glömd. Jag vill ändå skänka en tanke till en person som tyvärr inte finns med oss längre. Tack Kjell-Ove Hagen! Tränaren som gav mig chansen i Malmköpings A-lag som junior och sa de viktigaste orden till mig, "Du kan bli något"! Jag önskar att fler ungdomar för höra de viktiga orden, att någon tror på dem.