Under onsdagskvällen arrangerades den stora travfesten på Sundbyholms travbana, Ica Maxis fyraåringstest med V86.

Och med strålande väder lockades tusentals att följa festen.

En av dem: Tyske Jörn Finger från Düsseldorf.

Artikelbild

| Who's Who med Örjan Kihlström i sulkyn höll för favorittrycket i V86:s första avdelning i tävlingarna på Sundbyholm.

– Eskilstuna och Sundbyholm är en av mina tre favoritbanor. Det är så fint här och jag brukar komma hit mellan tre och fyra gånger per år. Jag tippar inte så mycket, utan jag älskar atmosfären mest, säger Finger.

Finger landade i Eskilstuna under onsdagsmorgonen och reser hem igen under torsdagen.

Totalt 2 640 kilometers resande (avståndet mellan Eskilstuna och Düsseldorf är 1 320 kilometer enkel resa) på mindre än två dygn.

– Jag resar mellan 70 och 80 gånger till Sverige under ett år för att följa travtävlingarna runt om här. Jag gillar det så mycket. Jag jobbar som lärare i Tyskland och nu är det sommarlov så det passar perfekt att åka fram och tillbaka. Jag var i Årjäng i lördags, flög hem och kom till Eskilstuna nu och på lördag kommer jag tillbaka för att följa tävlingarna på Axevalla, säger Finger.

Det låter som en dyr hobby?

– Det är faktiskt inte det. Jag bokar mina resor ungefär tio månader i förväg, så jag kommer ganska lindrigt undan och får bra priser.

Förutom själva travet uppträdde Idol-artisterna Hanna Ferm och Liamoo på Sundbyholm för att även locka den yngre publiken.

– Det finns trav även i Tyskland, men det är så lite intresse och inga tv-sändningar så det är mycket roligare att följa travtävlingarna i Sverige, säger Finger.