Roganovic: "Jag var aldrig orolig"

Skövde har blivit något av ett favoritmotstånd för Guif hemma i Stiga Sports Arena. Söndagens vinst innebar fjärde raka segern mot västgötarna på hemmaplan. Och Eskilstunalaget fortsätter imponera mot topplagen i Handbollsligan.

Guiftränaren Zoran Roganovic hade inga problem med att hålla nerverna i schack under de dramatiska slutminuterna mot Skövde.

Guiftränaren Zoran Roganovic hade inga problem med att hålla nerverna i schack under de dramatiska slutminuterna mot Skövde.

Foto: Anders Nilsson

Handboll2019-11-18 07:03

Slutsekund. Straff. En eller två poäng. Men någon nervositet var det inte tal om hos Guiftränaren Zoran Roganovic.

– Läget var under kontroll. Jag kände mig trygg i att antingen Eric, Vasilje (Kaludjerovic) eller Marcus skulle sätta den. Faktum var att alla spelare ville ta den, ville avgöra. Jag var aldrig orolig, säger "Rogo" efter slutsignalen. 

Segern innebar den fjärde raka viktorian mot just Skövde på hemmaplan och Eskilstunalaget är fortsatt svårbesegrade för lagen på den övre halvan av tabellen.

– Det är inget nytt. Vi spelar bra mot topplagen och det bevisade vi nu mot Skövde. Men vi har fortsatt kvar problemen när vi möter bottenlagen, säger Roganovic som ger sin syn på matchen i stort.

– Detta är så som vi ska spela. Under hela säsongsinledningen har vi studsat tillbaka direkt efter en plattmatch, vilket såklart är bra men vi kan inte fortsätta på det sättet. Vi måste höja vår lägstanivå ordentligt, helt klart. 

Härnäst väntar en ny match mot ett av bottenlagen, Önnered på bortaplan.

– Då ska vi fan visa att vi är på rätt väg med det här laget och att vi kan spela bra handboll. Den matchen är verkligen en fyrapoängsmatch. Efter den ska vi inte behöva studsa tillbaka igen. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!