"Roligaste sporten jag någonsin har provat"

Det är få i vårt land som aldrig hållit i ett badmintonracket. Att locka ungdomar till sporten är inte lika lätt. Men Eskilstuna BTK:s Vera Kullström och Ossian Nguyen ångrar inte att de börjat. Tvärtom.

Vera Kullström och Ossian Nguyen är två av ungdomarna i Eskilstuna Badmintonklubb.

Vera Kullström och Ossian Nguyen är två av ungdomarna i Eskilstuna Badmintonklubb.

Foto: Johan Petersson

Badminton2019-12-05 06:55

Vi besöker badmintonhallen i Munktellområdet en måndagskväll i november och på banorna är det full aktivitet. I ena delen av byggnaden har ungdomarna träningspass. Glädje och koncentration samsas när de lätta fjäderbollarna slås över nät. 

Elvaåriga Vera Kullström och 16-årige Ossian Nguyen är två som fastnat för sporten.

– För att det är roligt, säger Vera.

Vad är roligast?

– Att spela matcher. För att man kan vinna och det är roligt att möta andra.

– Jag blev intresserad av racketsporter och först ville jag börja med tennis men det sa mamma nej till. Då frågade jag om badminton och det var okej. Det här är den roligaste sporten jag någonsin provat, säger Ossian.

Varför är det så roligt?

– Det är svårt att förklara känslan ... när man får in bra spel, det går snabbt, adrenalinet pumpar. Man är i stunden då. Sedan har man haft kul, är glad och tackar motståndaren.

Vera Kullström har spelat tre-fyra år.

– Först gick vi inte på någon sport jag och min syster Ingrid. Då sa pappa att "ni kanske ska prova på badminton", sedan fortsatte vi med det.

Varför ska man börja?

–  Det är roligt. Man kör själv men det känns ändå som man är med i ett lag. Det tycker jag är kul, säger Vera.

– Om man är intresserad av att röra på sig och gillar racketsporter då är det här hur kul som helst, säger Ossian Nguyen som har spelat lite längre än ett år.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!