Sebastian Nygårds och hans IFK Eskilstuna lyckades inte få hål på Yxhult hemma på Tunavallen. Foto: Privat Foto:

Sanslöst poängtapp – ändå knappade IFK in

Fotboll

Total dominans och flera jättechanser. Ändå lyckades inte IFK Eskilstuna få hål på Yxhult hemma på Tunavallen. Men laget knappade in på tabelltvåan Kumla och nu skiljer det bara tre poäng mellan lagen med ett stort målskillnadsplus för IFK.

– Det är både irriterande och glatt samtidigt. Nu är det upp till oss, säger IFK-tränaren Andreas Fröjdfeldt efter 0–0.

Efter sommaruppehållet har IFK radat upp stora segrar i fotbollstrean. 3–0 mot Hertzöga, 6–0 mot tabellettan Åmål, 2–0 mot Arboga Södra, 9–1 mot Bosna 92 och 4–1 mot Säffle.

Ytterligare tre poäng skulle inkasseras hemma mot tabellfemman Yxhult under lördagseftermiddagen.

Men efter sanslös tillställning slutade matchen osannolikt nog 0–0.

– Yxhult visade extrem respekt redan från start och hade alla sina elva spelare på egen planhalva. De ville minimera skadan så mycket som möjligt och hade inte räknat med att få med sig någon poäng. Med tanke på hur det såg ut skulle de inte ha fått det heller. Vi hade fyra-fem hundraprocentiga lägen. Det var en centimeter ifrån mål minst tre gånger, säger Fröjdfeldt.

– Det är ett under att vi inte vann men vi är ganska vana. Det här hände oss flera gånger förra året. Vi har oss själva att skylla men prestationen var så bra att vi skulle ha vunnit.

Bland annat hade Marcus Andersson en nick i insidan stolpen och på returen sumpades chansen, Peyman Alkoyun träffade målvakten från två meter, Sebastian Nygårds kom fri och på stopptid var det Henok Berhane som träffade stolpen.

Bittert förstås.

Men samtidigt tog Eskilstunalaget in en poäng på kvalplatshållande Kumla som samtidigt fick stryk med 0–1 hemma mot Ölme. Det innebär att IFK bara har tre poäng upp med en betydligt bättre målskillnad än Kumla. Fem omgångar återstår av serien och i den allra sista möts lagen ställs IFK mot Kumla på bortaplan.

Men Ölme, som nu har lika många poäng som IFK Eskilstuna, ska heller inte räknas bort. Värmlänningarna tar emot IFK om tre veckor.

– Det blir spännande. Nu har vi allt i egna händer.

Men avståndet upp till serieledande Åmål är tio poäng vilket, om inget oförutsett händer, är för stort.

IFK-målet vaktades av Divar Matte som inte ställdes på några större prov. Petter Björkman har ett djupt sår mellan två tår och kan inte spela för tillfället.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

IFK EskilstunaSportfotboll
Relaterat