Saulius Sirmelis lämnar AFC Eskilstuna

Tränarna Saulius Sirmelis och Saulius Cekanavicius hann inte göra något större avtryck i AFC. Under måndagen blev det klart att de lämnar klubben.

Saulius Sirmelis och kollegan Saulius Cekanavicius lämnar AFC efter att deras korttidskontrakt gått ut.

Saulius Sirmelis och kollegan Saulius Cekanavicius lämnar AFC efter att deras korttidskontrakt gått ut.

Foto: Adam Ihse/TT

Fotboll2019-11-04 14:33

Bara dagar efter att det blev klart att AFC Eskilstuna åkte ur Allsvenskan står det klart att den litauiska tränarduon Saulius Sirmelis och Saulius Cekanavicius lämnar klubben.

– De hade ett korttidskontrakt som sträckte sig till de sista matcherna. Hade vi ha klarat att vara kvar i Allsvenskan hade vi diskuterat en fortsättning, säger klubbens ordförande Alex Ryssholm och fortsätter:

– Båda har nu åkt hem. Sedan vet jag att de hade förslag på tränaruppdrag i andra länder.

Därmed står laget utan tränare och jakten på ersättare kommer att intensifieras inom kort. Tillsvidare tar sportchefen och den tidigare tränaren Nemanja Miljanovic över lagets återstående träningar för året. 

– Just den här frågan har vi inte diskuterat alls eftersom det bara har gått två dagar sedan blev klart vilken serie vi spelar i nästa år. Men vi hoppas att vi har en lösning på en ny tränare så snart som möjligt. Det viktigaste är att vi hittar rätt, säger Ryssholm.

 Saulius Sirmelis och Saulius Cekanavicius var tränare för AFC Eskilstuna i 61 dagar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!