Se Davids galna boll som sprids över världen

Eskilstunakillen David Björkryd fortsätter att göra bra ifrån sig. I helgen vann han en klass i stortävlingen Ängby International, tog några fina skalper och var med i en galen boll som nu sprids över världen.

David Björkryd från Eskilstuna fortsätter att göra avtryck.

David Björkryd från Eskilstuna fortsätter att göra avtryck.

Foto: Anders Nilsson

Bordtennis2019-11-06 15:10

Eskilstunas David Björkryd och Charlie Carlsson vann lagspelet i pojkar 15 efter en stark insats. Men den stora snackisen från helgens tävling är den sanslösa bollduellen som Björkryd hade med Halmstads Emil Johansson i semifinalen. Killarna svarade för makalösa prestationer innan Björkryd till slut slog i nät. 

– Det var en väldigt bra och jämn match.  Emil som han mötte är också kadettlandslagsspelare och när den här bollen spelades tror jag det stod det 9–8 i fjärde set, säger pappa Martin Björkryd.

– Det blev nästan så att allt övrigt spel upphörde i hallen.

Vad sa David om bollen?

– Han var lite sur på att han inte vann den men han tyckte det var viktigare att vinna matchen än själva bollen.

David var även med i elitklassen. Han svarade för en mycket fin insats då han slog seedade juniorlandslagsmannen Jonathan Thimon.

– Det var inte riktigt väntat. Parallellt med matchen för ett år sedan när han slog en seniorlandslagsspelare (Per Sandström, också det i Ängby International) är det nog det bästa han presterat hittills, säger Martin Björkryd. 

David vann även en match i slutspelet (mot Söderhamns Fred Enegård Hall) innan det tog stopp mot den etablerade ligaspelaren Jonas Stener.

Selma Zetterling fanns också med i Ängby men gjorde ingen av sina främsta tävlingar även om hon svarade för en del fina prestationer.

Eskilstunakillen Johan Barius, numera i BTK Rekord, svarade för en stark insats och blev utslagen i elitklassens åttondelsfinal av slutvinnaren Aida Satoshi.

Hela Eskilstuna BTK laddar nu för helgens distriktsmästerskap i Stiga Sports Arena.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!