Olle Abrahamsson har inlett säsongen lysande. Fortsätter succén mot Tullinge på onsdagskvällen? Foto: Niklas Holm

SIBK-tränaren: Vi måste se upp med deras omställningar

Innebandy

Efter segern hemma mot Umeå senast ger sig Strängnäs IBK till Tullinge i jakten på en ny seger.

— Men vi måste se upp med deras snabba omställningar, säger tränaren Peter Lund.

Strängnäs IBK vann senast trots ett tapp i tredje perioden då 7–4 blev 7–6. Men SIBK lyckades göra 8–6 med minuten kvar att spela och vann välförtjänt.

— Det kan bli så i innebandy. Det är tämligen enkelt när man plockar ut målvakten och skapar målchanser. Fyra av fem matcher i ishockey slutar med att man har ett mål i tom kasse men i innebandy är det tvärtom. De hade någon halvchans vid 7–6 men jag tycker vi hade full koll och vann rättvist, säger Lund.

Till kvällens match mot har SIBK centern Olle Abrahamsson i högform. Olle har på de tre inledande matcherna gjort nio mål och två assist och leder Allsvenskan poängliga.

— Att han skulle göra en del poäng hade vi hoppats och trott annars hade han inte fått spela i första kedjan. Men det är så klart mycket mål i förhållande till assists, det är lite förvånande, säger Lund som ser fram mot kvällens drabbning.

— Är vi inte på topp kan vi förlora mot vilket lag som helst. Det fick Djurgården känna på i andra omgången när de förlorade mot Tullinge med 11–7. Men är vi noggranna och har samma fokus som tidigare blir vi svårslagna, säger Peter Lund och fortsätter:

— Tullinge vill att vi ska ha bollen och sedan ska de ligga och vänta på misstagen. Då hugger de och framåt har Tullinge några riktigt bra, bland annat Dennis Forsgren.

I Strängnäs har Patrik Hallberg legat sjuk sedan i söndags och är osäker på spel. Detsamma gäller backen Andreas Lundin som tidigare varit sjuk.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

Strängnäs IBKInnebandySport
Relaterat

Mest delat denna vecka