Coleman med dubbla fredagsguld

Världssjtärnan Michelle Coleman infriade förväntningarna under fredagen. Guld på både 50 meter frisim och 100 meter ryggsim i Munktellbassängen. "Häftigt att hon är här" säger Eskilstuna Simklubbs chefstränare Mikael Eriksson.

Världsstjärnan Michelle Coleman tog dubbla guld under fredagens SM-tävlingar i Munktellbadet.

Världsstjärnan Michelle Coleman tog dubbla guld under fredagens SM-tävlingar i Munktellbadet.

Foto: Krister Rubensson

Simning2019-11-15 20:46

Dagen inleddes med ett klubbrekord för Eskilstuna Simklubb på förmiddagen. I juniorernas lagkapp slog förstalaget innehållande Maja Eriksson, Alva Abrahamsson, Frida Gustafsson och Anna Eriksson till med fina 3.56.45, en putsning med det tidigare klubbrekordet med över en sekund. 

– De simmade väldigt bra och det blev flera personliga rekord även där, säger Eskilstuna Simklubbs chefstränare Mikael Eriksson. 

Men dagens bästa, med lokala ögon sett, var kvällens lagkappfinal på seniorsidan för damerna. 

– De simmade in på en fin åttondeplats i a-finalen. Vi snackade inför tävlingen att vi skulle satsa på en tid under 3.50. I mål stannade tiden på 3.50:64, så det var nära och en riktigt bra tid. Även där blev det flera personliga rekord bland våra simmare, säger Eriksson. 

Men den som dominerade mest under fredagen var inte helt oväntat världsstjärnan Michelle Coleman med guld på både 50 meter frisim och 100 meter ryggsim.

– Hon simmade väldigt bra ikväll. Visst har vi andra landslagssimmare på plats här, men Michelle är ju i en klass för sig. Det är riktigt häftigt att hon är på plats här under SM.

Under lördagen fortsätter tävlingarna med flera Eskilstunasimmare i vattnet. Däribland trion William Brandt, Karl Lindoff och Jonatan Kling på 50 meter frisim och Lisa Eriksson på 200 meter frisim.

– Jag tror och hoppas på ännu mer publik nu under helgen när många är lediga och kan ta sig hit, avslutar Eriksson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!