Pelle Wilén gjorde en riktigt fin insats i Höljes.  FOTO: JAKUB NITKA

Skön revansch för Wilén – tog sig till final i Höljes

RALLYCROSS 

Pelle Wilén från Eskilstuna gjorde riktigt bra ifrån sig när andra deltävlingen av rallyx on ice avgjordes i värmländska Höljes.

— En skön revansch, säger Wilén som nådde finalen.

Premiären i Östersund blev helt okej även om imma och is stoppade Pelle från en topplacering. Den här gången gick det betydligt bättre.

–  Det började otroligt bra med tredje snabbaste tid på tidsträningen, endast en tiondel efter bröderna Eriksson (Kevin och Oliver). Vi hade gjort en helt ny inställning på bilen och det kändes kanon, berättar Wilén.

Han fick möta Kevin Eriksson, som till slut vann hela tävlingen, i alla sina kvalheat.

– Kevin är anställd rallycrossförare som kör VM i högsta klassen till vardags. Känns otroligt kul att hänga med honom på banan och vara med och knuffa på honom. Efter en klockren start i semin slutade jag tvåa i det heatet och kom därmed till A-finalen.

Väl i finalen öppnade sig förardörren på Pelles bil.

– Det kändes som det tog en evighet innan jag fick ut armen och kunde stänga dörren. Mitt i allt fick jag in snörök på glasögonen och hela situationen blev nästan lite komisk. Efter att ha tagit alternativspåret direkt på första varvet körde jag upp mig till fjärde plats, säger Wilén.

– En sjukt skön revansch från förra tävlingen i Östersund. Otroligt häftigt att få köra i Höljes där man brukar vara åskådare på sommarens VM-tävling.

Läs mer om dessa ämnen

RallycrossSport