• Under lördagen blev det klart att AFC och Mehmed Dresevic kommit överens om ett avtal som sträcker sig över den kommande säsongen. Foto:
  • Mehmed Dresevic. Foto:
1/

Slutade med fotboll – skrev på för AFC: "Drömmen har alltid varit att spela i Allsvenskan"

Fotboll

AFC fortsätter att förstärka truppen inför den allsvenska comebacken. Under lördagen presenterade laget sitt sjätte nyförvärv, mittbacken Mehmed Dresevic, eller ”Medi”, som han kallas för.

– Drömmen har alltid varit att spela i Allsvenskan, och nu har man fått den här möjligheten och då tackar man inte nej till den, säger han till klubbens hemsida.

26-årige Dresevic, som de senaste sju säsongerna spelat för Boråsklubben Norrby, valde att lägga skorna på hyllan i november. I stället för fotboll väntade en satsning på det civila jobbet som projekteringsingenjör och en karriär som spelaragent.

Men hans sug efter elitfotboll var för stort och när chansen dök upp att provspela för AFC blev det snabba beslut.

Första matchen försvaren testade med AFC var mot Syrianska (5–0) hemma på Tunavallen där han bildade mittlås med, ett annat nyförvärv, Artem Rakhmanov. Därefter fick han ett kontraktsförslag att ta ställning till plus en inbjudan att åka med klubben på det kommande träningslägret.

– Så blev det att jag fick följa med ned hit, till Turkiet, för att känna lite på varandra, och så kom vi överens, säger Dresevic som nu ansluter till klubben som bosman.

– Det är ett fantastiskt gäng, där jag redan känner mig hemma med grabbarna. Sedan är jag oerhört tacksam över att få den här möjligheten, att få jobba med ”Mance”, Jawad och resten utav ledarstaben och att få spela fotboll på den absolut högsta nivån i Sverige. Så allt känns fantastiskt bra.

AFC:s tränare och sportchef Nemanja Miljanovic är också nöjd med sitt senaste tillskott och kommenterar försvararen så här:

– ”Medi” är en spelande mittback, som är ganska trygg med bollen, är bra i luften och en karaktärsspelare.

Mehmed Dresevic gjorde 27 matcher för Norrby i Superettan förra året.

Klubben har sedan tidigare värvat utespelarna Artem Rakhmanov, Jesper Björkman, Ivan Bobko, Jacob Lackéll och målvakten Ole Söderberg.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

AFCSportfotboll
Relaterat