Michael Jepsen Jensen är flyttats ner till reservplats när Smederna åker till Avesta för att möta Masarna. Foto:

Smederna stuvar om och hoppas få skrälla

Speedway
annons

En skön seger mot Indianerna senast. Nu ska Smederna försöka spräcka Masarnas suveräna hemmasvit.

— Det måste till något extra. De har inte ens varit nära att torska, säger smedlagledaren Jerker Eriksson.

Eskilstunalaget bjöd bitvis på en härlig uppvisning hemma mot Indianerna förra tisdagen. I dopningsavstängde Grigorij Lagutas frånvaro tog Matej Zagar ansvar och gjorde sin bästa insats hittills i smedvästen. Nygamle Andzejs Lebedevs visade också hög klass.

Under tisdagskvällen ställs Jerker Erikssons mannar, som just nu ligger femma i Elitserien, mot Masarna. När lagen möttes i Eskilstuna vann dalmasarna med 47–43.

Men det är främst i Dalarna som segrarna kommit. Avestalaget har kört ifrån Vetlanda, Piraterna, Rospiggarna och Indianerna på hemmaovalen den här säsongen och är tabelltrea efter nio omgångar.

— De är extremt starka hemma och har inte ens varit nära att torska, säger Jerker som självklart hoppas på en skräll.

— Det måste till något extra, så är det ju. Vi behöver göra en femstjärnig insats för att vinna samtidigt som någon eller några av deras gubbar måste ha en sämre dag. Vi har absolut chansen men Masarna får gälla som favorit.

Eriksson och lagledarkollegan Stefan Jarl plockar om lite i laget. Grzegorz Walasek får väst nummer ett och Mikkel Michelsen tvåan. Lebedevs kör som nummer tre och Pontus Aspgren fyra.

— Vi känner att vi kan testa något annat nu. Vi har ju inte rosat marknaden på bortaplan direkt, säger Eriksson och fortsätter:

Walasek startar otroligt bra så det är bra att ha honom i första heatet. Nummer tre är en tung position på bortaplan men Lebedevs är i gott slag.

Vid lördagens EM-deltävling i tyska Güstrow körde letten in 14 poäng och slutade tvåa efter vinnaren Artem Laguta som tog 15. Det innebär att Lebedevs leder EM totalt med två deltävlingar kvar. Smedernas Michael Jepsen Jensen blev sjua med nio pinnar och Sveriges hopp, Andreas Jonsson blev nia med åtta poäng.

Michael Jepsen Jensen, som sänkt sitt snitt en del, kör som reserv mot Masarna.

— Han åker ganska stabilt i sina andra lag så det är konstigt att han inte får till det i Smederna. Vi behöver ha en Jepsen i form om vi ska gå till slutspel. Det blir nog bra för honom och självförtroendet att komma ner på reservplats och vinna lite heat. Men det är ingen lätt uppgift i Avesta.

Vad det gäller Laguta, som åkt fast i en dopningskontroll och är avstängd från allt tävlande tills vidare, gör de senaste rapporterna gällande att resultatet av B-provet ska bli offentligt under måndagen.

Smedlaget: 1) Grzegorz Walasek, 2) Mikkel Michelsen, 3) Andzejs Lebedevs, 4) Pontus Aspgren, 5) Matej Zagar, 6) Michael Jepsen Jensen, 7) Linus Eklöf.

Masarnas lag: 1) Tai Woffinden, 2) Linus Sundström, 3) Przemyslaw Pawlicki, 4) Kim Nilsson, 5) Antonio Lindbäck, 6) Artur Czaja, 7) Joel Andersson.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

SmedernaSportspeedway
Relaterat
annons

Mest delat denna vecka