Smederna värvar mästare från Polen

Smederna fortsätter att bygga sitt nya lag. Nu har mästarklubben från Eskilstuna gjort klart med en polsk juniormästare.

Daniel Kaczmarek tillsammans med den förre piratledaren Jerry Bengtsson.

Daniel Kaczmarek tillsammans med den förre piratledaren Jerry Bengtsson.

Foto: Privat

Speedway2019-10-16 17:29

Gleb Chugunov hade kontrakt sedan tidigare och i måndags blev det klart att Pontus Aspgren förlänger med Smederna efter tre raka guldår. Nu presenterar klubben sitt första nyförvärv inför den kommande säsongen. Det är 22-årige Daniel Kaczmarek, från Piraterna, som skrivit på. Han har snittet 0,5 och tar inte upp någon ordinarie plats i truppen. Kaczmarek var med i fem matcher i årets elitserie. Han körde 14 heat och tog sammanlagt sex poäng, alla mot Smederna i premiärvinsten hemma i Motala. Han åkte då i piratväst numer fyra och vann heat mot Andzejs Lebedevs, Przemyslaw Pawlicki, Michael Jepsen Jensen och Pontus Aspgren.

– Vi fick honom på radarn när han åkte bra mot oss. Han har i alla fall kapacitet att dubbla sitt snitt. Han är med och fightas om den sista platsen i laget, säger assisterande lagledaren Jimmy Jansson.

– Han fick sin speedwayutbildning i Gorzow och blev polsk juniormästare 2018 och där är det ingen dålig konkurrens. I år har han kört för Tarnow i polska andraliga och snittat 1,5 poäng. Det är kanske inte en kioskvältarvärvning men vi tror mycket på honom.

Kaczmarek fanns även med i Piraternas allsvenska trupp 2018 men fick aldrig åka någon match då. Han fick ett wild card till Toruns GP samma år och tog två poäng, detta efter att ha slagit både Matej Zagar och Jason Doyle i ett heat som Fredrik Lindgren vann. Daniel tog maximala 15 poäng när han blev polsk juniormästare och vann före Bartosz Smektala och Maksym Drabik.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!