Nästan alla smedernas fans är hemmahörande i Eskilstuna, många har kommit hit sedan de var barn, andra har blivit medbjudna av vänner och fastnat för sporten och människorna runtomkring.

– Det är en otroligt stor gemenskap. Vi har träffat varandra här och är förenade i samma intresse, säger Martin Andersson tillhörande supportergruppen Smedfans.

Mycket handlar om den enorma gemenskapen, den stora kärleken för motorsporten och hemmalaget Smederna.

Artikelbild

| Johan Rundlöf är en del av supporterföreningen "Grabbarna grus i första böj".

– Vi åker på matcher tillsammans, målar banderoller och fixar flaggor, vi kommer alltid att stå kvar här så länge det finns motivation, säger Joakim Nordin, Smedfans.

Många av Smedernas fans beskriver speedway som sommarens största huvudnöje och anser att det inte finns något som kan mäta sig med känslan av att få heja fram sitt hemmalag tillsammans med nära vänner.

– Det är något jag ägnar hela sommarhalvåret åt, det betyder jättemycket, säger Johan Rundlöf, som är en del supportergruppen GGFB.

Många av fansen åker på nästan alla hemma och bortamatcher och det lägger ner enormt mycket tid och pengar på klubben.

Artikelbild

| Många flaggor vajade i luften under Smedernas match.

–Jag kan inte ens räkna på hur mycket tid jag lägger ner på det här laget, det blir enormt många timmar, men det är klart att det är värt det säger Johan Rundlöf, GGFB.

Fansen består av två olika supportergrupper. GGFB står för "Grabbarna grus i första böj", vilket är precis där de hittas, i första svängen i Smedernas hemmaarena. Den andra supportergruppen Smedfans finns på samma läktare, men håller sig lite mer mot mitten. Supportrarna är noga med att det ska synas vilken av grupperna som de tillhör, de menar att det finns vissa skillnader mellan supportergrupperna och viss rivalitet.

Artikelbild

– En del av skillnaden handlar om att vi har olika sätt att heja på, vi tycker helt enkelt lite olika, säger Joakim Nordin.

Trots att de är oense om en del saker så finns det en sak som både supportergrupperna har gemensamt, något som de kommer att fortsätta göra, att på ett eller annat vis stötta och heja fram sina smeder.

Artikelbild

| Fullt på läktaren.

– Det här laget kommer att kämpa till sista heatet och vi uppmanar alla Smedernas fans att komma hit till motorstadion och stötta vårt hemmalag på plats, säger Martin Andersson.