Publikligan för hemmamatcherna under 2018 leder Smederna i överlägsen stil med 4 945 åskådare i snitt per match. Det är en ökning med 572 personer från succéåret 2017 då snittet låg på 4 373. Som tvåa parkerar sig Rospiggarna från Hallstavik med 3 780 åskådare och på tredjeplats Dackarna från Målilla med 3 779.

Men förra årets SM-vinnare är även bäst totalt sett (under hemma- och bortamatcher) där de har ett snitt på 3 680 åskådare. Dackarna ligger tätt bakom på 3 579 och trea är Rospiggarna med 3 241.

– Mycket har såklart att göra med att vi tog guld förra året. Men främst handlar det om att det finns ett extremt speedwayintresse i Eskilstuna som vi har väckt igen efter allt strul. Vi har jobbat väldigt hårt med sociala medier och där sprids det ganska fort, säger Håkan Ringkvist.

Artikelbild

Ny storpublik väntas till Motorstadion när Indianerna gästar Smederna under tisdagskvällen.

Det fina vädret har också varit en bidragande faktor även om Smederna har en bra publiksiffra i grunden menar klubbchefen.

– Jag tror det kommer att komma mer publik nu efter semestern för juli är ju egentligen ingen bra månad då många är bortresta.

Vad innebär den stora publiktillströmningen för Smedernas ekonomi?

– Det är klart att vi får en starkare ekonomi men vi bygger för framtiden. Vi buffrar pengar för vi vet att det kommer tyngre år och regnväder som kan kosta en hel del.

Kan det komma några satsningar framöver?

– Nu har vi satsat ganska hårt med storbildskärmar och ledskärmar på innerplan plus nybyggnaden av VIP-läktaren. Så vi har gjort en hel del satsningar redan i år men vi ska se över hur kioskerna och försäljningen av souvenirerna fungerar och trycka lite mer på det.

När Indianerna gästar ovalen på Motorstadion i Eskilstuna under tisdagskvällen väntas det storpublik speciellt då den överlägsne ledaren i VM-serien Tai Woffinden är med i Kumlalaget. Han lämnade, som bekant, bottenlaget Masarna under slutet av juli och skrev på för Indianerna.

– Mot Indianerna blir det garanterat mycket publik. Det kommer säkert att komma över 5 000 då två av världens bästa förare, Tai Woffinden och Fredrik Lindgren, står på startlinjen, säger Ringkvist.