Förarna kör 25,3 mil varav 9,8 mil, fördelade på åtta specialsträckor – två under fredagskvällen på Garnisonen-området och resterande sex på lördagen i skogarna kring Hässleholm.

Totalt finns 101 bilar i startlistan där fyra ekipage har lokal anknytning och dessutom segerchans. Skodaföraren Mattias Adielsson från Göteborg, som har Eskilstuna MK:s Andreas Johansson vi sin sida, kör givetvis för SM-guld och laddar allt för en topplacering.

– Vi är redo, det är bara seger som gäller efter två nollpoängare i sommar säger Andreas som har en bra känsla och håller Hässleholm som en av favoriterna i serien.

Eskilstuna MK:s Johan Rudengren med Christer Johansson vid noterna kommer till Hässleholm och även han har den här tävlingen som personliga favorit i serien. Vägarna är snabba och har följsamma svängar som Johan redogjort tidigare.

Klubbkamraten Per Göthberg med Robert Eriksson kommer också till start i Hässleholm där man satsar som man gjort tidigare i en likadan Skoda Fabia WRC som Rudengren. Per menar att han ska ha kul varje sträcka och åka så fort som han bara kan, vilket visade sig vara vinnande stil senast i Askersund fram till näst sista sträckan då ett tekniskt bekymmer med bromsarna satte stopp i solklar ledning.

Även Eskilstunabon Harry Joki kommer till start i sin Mitsubishi och även han har fått upp farten rejält efter sitt flitiga tävlande i sommar. Våra lokala killar kör i den snabbaste fyrhjulsdrivna trimmade klasserna men täta strider kommer även att utkämpas i de tvåhjulsdrivna klasserna.