Tvåa i Falsterbo nyligen och snart väntar SM. Men Kajsa Björe hinner med ett par tävlingar däremellan också ... Foto:

Späckat schema för Kajsa Björe

Ridsport
annons

Det är minst sagt intensivt program för Kajsa Björe.

Den 15-åriga hoppryttartalangen från Eskilstuna tog en meriterande andraplats i Falsterbo nyligen, ska hinna med två tävlingar denna vecka innan sommarens höjdpunkt – SM på Sundbyholm – väntar.

Kajsa och hennes Little Grace kvalade, som vi tidigare berättat, in till finalen i Amatörtouren i Falsterbo. Konkurrensen var stenhård med 67 deltagare i semifinalen.

— Det är väldigt tufft och därför är jag jättenöjd med att bli tvåa. Surt bara att jag rev sista hindret i omhoppningen. Eftersom jag red först ville jag spara tid, tog en chansning och kom lite fel till hindret, berättar Kajsa som hade den klart snabbaste tiden med facit i hand.

— Tyvärr visste jag ju inte det när jag red ...

Hon blev kvar i Falsterbo veckan ut och såg en dramatisk GP-final, där svenska stjärnan Peder Fredricson slutade tvåa, innan resan hemåt startade och i Eskilstuna var hon först på natten.

Men ingen rast, ingen ro. Onsdag–fredag den här veckan tävlar hon på stora hästar i Göteborg och till helgen rider Kajsa en ponnytävling i Kumla.

— Sedan blir det SM och eftersom jag inte kunde vara med i EM i sommar, när min ponny skadade sig, så blir SM den största tävlingen.

Är målet guld?

— Ja, klart att jag vill vinna, särskilt eftersom jag och Bright Eyes har varit så nära. Vi har blivit tvåa, trea och fyra förut.

Läs mer om dessa ämnen

RidsportHoppning
annons

Mest delat denna vecka