Efter fyra raka segrar i gruppspelet blev Sport tabelletta före Långared som hade besegrats med 2–1.

Därmed fick lagen mötas igen – i torsdagens final.

Redan efter 26 sekunder slog Sherwan Abdullah till och gav Sport en drömstart på guldkampen med sitt 1–0.

– Jag hade höga krav på mig och sa att jag går in och gör mål direkt. Det kändes skönt så man kunde slappna av lite. Vi var nervösa inför den här matchen, säger Abdullah.

Tidigt i den andra halvleken ökade Valentin Viktorsson till 2–0 och Abdullah fick äran att fastställa slutresultatet 3–0.

– Underbart. Det har varit en fin upplevelse och något av det bästa som hänt mig i livet. Att få vinna en final på Gothia dit lag från hela världen kommer och spelar, säger Sherwan som gjorde tolv mål på de fem matcherna.

– När slutsignalen gick sprang vi bara in som vildar på planen, slängde av oss tröjorna och firade glatt. Det här var vår bästa match sedan jag tog över laget för fem-sex år sedan, säger nöjde tränaren tillika lagledaren Fredrik Mårtensson.

– Det är spelarna jag är mest stolt över, hur sammansvetsade vi har varit både på och utanför planen.

Laget, som laddade på Liseberg kvällen innan finalen, sprang sedan gemensamt ut mot föräldrar och andra fans som stöttat Sport under turneringen. Det hurrades, skreks och spelarna fick ta emot stora hyllningar.

– Vi hade bara ett mål, att vinna. Vi skulle inte bara åka ner och ha kul och det var grabbarna med på också. Förra året kom vi sist efter att bara ha tagit en poäng, säger Mårtensson.

Hur har ni lyckats vända det här?

– Vi har ändrat spelet lite och har en back mer. Försvaret täcker upp bättre på kanterna. Vi är ett mer sammansvetsat lag.

Guldmedaljer delades ut till samtliga och Sherwan Abdullah fick lyfta pokalen efter att ha fått ta över lagkaptenens bindel. Prisutdelare var landslagsikonen Kim Källström.

– Det känns jätteskönt att vinna. Förra året var vi också med men då satt vi på läktaren i stället för att spela final. Jag åker för att vinna, jag åker inte för något annat sa jag innan, säger Sherwan.

Sportlaget firade med pizza på en restaurang i Göteborg innan det blev hemresa till Eskilstuna på torsdagskvällen.

– Nu är det bara att koppla av en vecka och se vad som händer, säger Sherwan Abdullah.