Guldgänget med den fina pokalen som BK Sport fick med sig hem till Eskilstuna. Bakre raden från vänster: Gothia Cup-generalen Dennis Andersson, lagledaren Fredrik Mårtensson, Harman Mozori, Aria Salehi, Valentin Viktorsson, Didar Botani, Rasmus Nyström, den tidigare landslagsstjärnan Kim Källström och Sherwan Abdullah. Främre raden från vänster: Aleksandar Cvetkovic, Abdi Hashi, Oskar Kangas och Jimmie Solberg. Liggande är målvakten Sebastian Pettersson. FOTO: PRIVAT

Sports galna guldglädje på Gothia Cup

FOTBOLL 

På torsdagseftermiddagen utbröt vilda glädjescener på Heden i centrala Göteborg. BK Sport Mix hade precis vunnit finalen i Gothia Special Olympics Trophy och lyckan visste inga gränser.

– Något av det bästa som hänt mig i livet, säger skyttekungen Sherwan Abdullah.

Efter fyra raka segrar i gruppspelet blev Sport tabelletta före Långared som hade besegrats med 2–1.

Därmed fick lagen mötas igen – i torsdagens final.

Redan efter 26 sekunder slog Sherwan Abdullah till och gav Sport en drömstart på guldkampen med sitt 1–0.

– Jag hade höga krav på mig och sa att jag går in och gör mål direkt. Det kändes skönt så man kunde slappna av lite. Vi var nervösa inför den här matchen, säger Abdullah.

Tidigt i den andra halvleken ökade Valentin Viktorsson till 2–0 och Abdullah fick äran att fastställa slutresultatet 3–0.

– Underbart. Det har varit en fin upplevelse och något av det bästa som hänt mig i livet. Att få vinna en final på Gothia dit lag från hela världen kommer och spelar, säger Sherwan som gjorde tolv mål på de fem matcherna.

– När slutsignalen gick sprang vi bara in som vildar på planen, slängde av oss tröjorna och firade glatt. Det här var vår bästa match sedan jag tog över laget för fem-sex år sedan, säger nöjde tränaren tillika lagledaren Fredrik Mårtensson.

– Det är spelarna jag är mest stolt över, hur sammansvetsade vi har varit både på och utanför planen.

Laget, som laddade på Liseberg kvällen innan finalen, sprang sedan gemensamt ut mot föräldrar och andra fans som stöttat Sport under turneringen. Det hurrades, skreks och spelarna fick ta emot stora hyllningar.

– Vi hade bara ett mål, att vinna. Vi skulle inte bara åka ner och ha kul och det var grabbarna med på också. Förra året kom vi sist efter att bara ha tagit en poäng, säger Mårtensson.

Hur har ni lyckats vända det här?

– Vi har ändrat spelet lite och har en back mer. Försvaret täcker upp bättre på kanterna. Vi är ett mer sammansvetsat lag.

Guldmedaljer delades ut till samtliga och Sherwan Abdullah fick lyfta pokalen efter att ha fått ta över lagkaptenens bindel. Prisutdelare var landslagsikonen Kim Källström.

– Det känns jätteskönt att vinna. Förra året var vi också med men då satt vi på läktaren i stället för att spela final. Jag åker för att vinna, jag åker inte för något annat sa jag innan, säger Sherwan.

Sportlaget firade med pizza på en restaurang i Göteborg innan det blev hemresa till Eskilstuna på torsdagskvällen.

– Nu är det bara att koppla av en vecka och se vad som händer, säger Sherwan Abdullah.

Chans på fler pokaler

Några lokala lag spelar vidare i Gothia Cup efter en rafflande torsdag.

I pojkar 16 lirade AFC Eskils-tuna två matcher. Lindome besegrades med 4–0 i 32-delsfinalen och mot Tölö i 16-delen blev det 2–1. På fredagsmorgonen väntar nu åttondelsfinal mot internationellt motstånd i form av The Raibow Team från Sydafrika.

I samma åldersklass är även BK Sport klart för åttondel efter att först ha slagit Strands IF med 3–1 i 32-delsfinalen och därefter vunnit med 7–4 efter straffar (3–3 ordinarie tid) mot FC Internacional från USA. Sangre Chilena lirade också 32-delsfinal men föll där med 2–4 mot FC Internacional.

I klassen SEF trophy föll AFC Eskilstuna mot Elfsborg med 0–2 i åttondelsfinalen.

I pojkar 15 spelade Sport 32-delsfinal men förlorade där med 0–4 mot Albatroz SC från Lettland.

I B-slutspelet för pojkar 18 ställdes Jäder mot engelska South Dartmoor i 32-delsfinal. Jäder föll till slut med 1–2.

I pojkar 14 spelade Sangre Chilena två matcher i B-slutspelet. I 32-delen blev det 6–3 mot Ekerö och i 16-delen besegrades Mölndal med 6–5 efter straffar. Tidigt på fedagsmorgonen väntar Stångebro United 2 i åttondel.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

Plats/EskilstunaSportfotboll
Relaterat