Plättlätt hemmaseger tänkte nog de flesta, men icke sa nicke, gästerna ledde med 2–0 efter tio minuter.

– Efter en straff och en för snål hemåtpass, upplyser Viljans tränare Semir Mehanovic.

Hemmalaget reducerade före pausvilan och efter två mål i andra akten blev det till slut tre pinnar.

– Vi var usla i 90 minuter. Säsongens absoluta bottennapp – skönt att vi kunde vinna ändå, säger Mehanovic.

Hur kunde det bli så?

– Ingen aning då vi kom väl förberedda, möjligen handlade det om lite underskattning. Samtidigt jobbade Järna hårt, ja nästan desperat, de behöver ju poäng.

Nu toppar ni serien – i alla fall ett dygn framåt - hur känns det?

– Sånt är alltid trevligt, vi får väl hoppas att Stallis slår Harg så vi blir kvar i topp och har allt i egna händer.

I fredags brummade jag ut till Stallarholmen för att spana in ovannämnda toppmöte och det hann inte gå många minuter innan gästerna från Nyköping tog ledningen på straff. En tämligen billig sådan och flera i publiken hojtade om filmning.

– Det var absolut ingen straff, däremot borde vi haft en när Haris (Hodzic) blev upphakad i friläge i slutet av första halvlek, säger Stallis tränare Marko Vahlberg när vi surrar efter matchen.

Hur som helst höll hemmalaget jämna steg med serieledarna första akten då Simon Björk hade de två hetaste kvitteringslägena, men första rökaren från distans gick just över ribban och den andra kanonen strax utanför stolpen.

Andra halvlek var bara minuten gammal när Marcus Björklund drog sin gubbe och placerade in 2–0 vid bortre stolpen - ett riktigt klassmål - och kvarten senare fintade samme man bort tre-fyra motståndare innan han rullade in 3–0.

För övrigt 21-årige Björklunds 24:e mål för säsongen - kanske är han för bra för den här nivån?

– Efter trean var det kört och vi chansade friskt framåt, utan att få dit den, konstaterar Vahlberg som fick se sina adepter släppa in ytterligare en påse i slutminuten.

Lite stora siffror kan tyckas och nog borde Alexander Pihlmark gjort åtminstone ett mål på sina chanser i andra halvlek, men Harg är tveklöst seriens bästa lag och trots fyra i baken gjorde hemmakepern Tobias Öhman ett par tre så kallade idioträddningar den här kvällen.

Kanske räknar jag ut Viljan för tidigt, men det känns som det krävs mer än ett mirakel för att hindra Harg från att vinna serien...

Triangeln och Ärla delade broderligt på poängen i fredagens mittenmöte på Mesta IP där hemmalaget började bäst medan gästerna växte in i matchen. Det var kryss i såväl paus som vid slutsignal och av rapporterna att döma var det ingen sprudlande fotboll som bjöds.

– Ändå ett fall framåt för oss och jag tycker vi var snäppet vassare i kväll, säger Ärlas tränare Jocke Granberg som rosade Lukas Granlund och Victor Eriksson Ek lite extra och fick se talangfulle Aldin Gutic komma in från bänken och stänka in 2–2 med dryga tio minuter kvar.

Minuten innan den baljan fick Adam Blomkvist i TIK sin andra varning och blev således utvisad.

– Mycket tuff utvisning, Adam kom in från bänken och fick två varningar närmast omgående, säger Triangelns manager Leif Edeborg som beskrev tillställningen som "tempolös, trög och inte alls som ett lokalderby borde vara" och gav mittbacksduon Andreas Blomquist och Alexander Ohlsson klart godkänt.

På Sparbanksvallen i Malmköping blev det en match med två helt skilda ansikten. Gästande Babylon hade ledningen med 2–0 i paus, men när domaren blåste av drabbningen stod det 4–2 på resultattavlan.

– Vi ägde första halvlek och borde ha gjort fler mål då, efter paus fungerade ingenting - det var total kollaps och ingen gjorde vad vi kommit överens om, säger Babylons tränare Hastyar Sarkan som ändå vill framhålla Philip Norlund för en gedigen insats på en ovan mittbacksplats.

MIF-tränaren Kjell Pettersson var glad som en speleman efter fjärde raka trepoängaren.

– Vi hade enorma problem i första halvlek då Babylon spelade riktigt bra fotboll. Adam (Vallström) gjorde en grym räddning när de ledde med 2–0 och efter den vände matchen. Vi visade prov på såväl moral som självförtroende efter paus då det rullade på fantastiskt bra, säger Pettersson.

Under söndagseftermiddagen fullbordades omgången på Ramdalens IP där nästjumbon Primavera ställdes mot Oxelösund. Det blev en riktig rysare där Eskilstunalaget kunde avgöra med dubbla mål på tilläggstid.

– Otroligt skön och viktig seger, vi kvitterade till 3–3 i 91:a minuten och drog dit segermålet i 93:e, säger Primas toknöjda tränare Gabriel Larsson på telefon kort efter slutsignalen.

Till saken hör att hemmalaget fick en spelare utvisad efter en armbåge i pannan på Primas lagkapten Niklas Qvarfordt med tio minuter kvar av drabbningen.

– Fast vi vann välförtjänt och skapade betydligt mer i chansväg än Oxelösund, intygar Larsson som fick se efter långtidsskada comebackande Nabil Al-Kharraz pricka in det avgörande målet och hyllar samtliga sina adepter.