Smederna visade verkligen varför man är regerande mästare i hemmamatchen mot Västervik. Gästerna hade inte mycket att sätta emot mot Smederna som bara hade mindre än tre poäng i ett enda heat.

Hemmalaget har varit drabbat av skador under säsongen och fick klara sig utan dansken Mikkel Michelsen efter att han skadat axeln under helgen i Polen. Däremot var hans landsman Niels-Kristian Iversen tillbaka efter sin operation och sina axelproblem.

– Det var en stor vinst för laget och min insats var okej förutom ett misstag. Annars var det bra. Vi var bättre överlag och hade både Michael och Fredrik som var enastående. Vi utklassade dem och visade att vi har ett bättre lag, säger Iversen.

Artikelbild

Han syftar på Michael Jepsen Jensen och Fredrik Lindgren som tog hem full pott med 15 respektive 14+1 poäng. De två landslagsmännens körning var en starkt bidragande anledning till segern.

Iversen stod för tio av lagets poäng och men kraschade i heat 13, vilket fick domaren Pege Svedberg att stoppa heatet.

– Jag gjorde en miss, vilket var mitt eget fel. Jag kom in i kurvan och det var lite ont om utrymme, samtidigt som jag hade solen i ögonen. Allt hände på samma gång och det fanns inget annat att göra än att lägga ner cykeln för att undvika en krock, säger Iversen.

Tycker du att heatet bröts lite för sent?

Artikelbild

Niels-Kristian Iversen och Andzejs Lebedevs i Smederna jublar efter ett lyckat heat.

– Jo, domaren trodde nog att jag kunde flytta cykeln och det trodde jag också. Kedjan hade låst hjulet så jag kunde inte flytta den och det röda ljuset kom lite sent. Det var ändå okej.

När Smederna fick oavgjort i den föregående omgången mot Vetlanda var Iversen borta. Nu menar dansken att han är på rätt väg efter skadan.

Artikelbild

Smedernas Krzysztof Buczkowski och Fredrik Lindgren fick uppleva säsongens största seger i mötet mot Västervik.

– Det kommer bara bli bättre och det har stört mig en del under säsongen. Det tar fortfarande sin tid innan det är hundra procent men nu är min arm så bra att jag kan fokusera på framtiden, säger han.

Precis som Iversen var Pontus Aspgren tillbaka efter nyckelbensbrottet och nervskadan. Under tisdagen gjorde han sin första match i Elitserien för säsongen.

Artikelbild

– För egen del var det bra men med lite dåliga beslut i första sväng. Jag har inte kört på fem och en halv veckor och tycker det var en bra match, säger Aspgren.

Hur var det att komma tillbaka efter frånvaron?

– Det är lite mer fjärilar i magen innan. Jag tränade för första gången dagen innan men när man får på sig hjälmen och släpper kopplingen känns det som vanligt. Jag känner ingenting av skadan när jag kör så det är inget som hämmar mig.