Här firar Smederna sitt andra raka SM-guld på Fristadstorget.

Storsponsorn om turbulensen i Smederna: "Jättetråkigt"

Speedway

Peter Carlsson har med sitt företag Etab och som privatperson varit en av Smedernas största sponsorer under många år. Den senaste tidens turbulens i klubben, som nu leder till att Håkan Ringkvist lämnar helt, gillar han inte.

– Jag tycker det är jättetråkigt. Jag fortsätter att sponsra men det är synd att vi tappar något vi är ledande på, säger Carlsson.

Han syftar på att både Håkan Ringkvist och Johannes Wahlberg, som sysslat med bland annat sociala medier, tv-sändningar och intervjuat förare, lämnar Smederna.

För ett tag sedan berättade vi att Wahlberg hade sagt upp sig och efter att Ringkvist, med knapp marginal, inte röstades in i styrelsen på lördagens årsmöte slutar han helt i klubben.

Peter Carlsson, som räddat Smederna från konkurs två gånger och legat bakom värvningar av flera storstjärnor, är inte helt nöjd.

– Jag fortsätter att sponsra för jag förknippar inte det här med några speciella människor. Det är jättetråkigt att vi tappar Håkan och Johannes. Hur det sedan påverkar mig vet jag inte. Vi är stolta över vad de här två har gjort och det är något vi varit ledande på, kanske det enda utöver de två SM-gulden. Det sticker ut och är något andra klubbar tittar på. VIK Hockey har pratat med mig för att se om de kan göra något liknande, säger Peter.

Han tycker det är synd att Smederna inte kunde lösa konflikten.

– Det har varit så infekterat, de skulle ha tagit tag i det tidigt i höstas. Det blev en prestigesak från båda håll och man skulle bara ha bort honom (Håkan Ringkvist). Jag står mitt emellan och kan inte säga att allt Håkan gjort har varit rätt. Det behövs en stark ledning och klara direktiv för att styra honom. Men om det var nästan helt jämnt i omröstningen på årsmötet är det inget solklart. Utgångspunkten för mig är klubbens bästa och jag hade, som sagt, önskat att det här hade lösts tidigare.

Läs också

( 1 st )

Läs mer om dessa ämnen

SmedernaEskilstunaspeedwaysport
Relaterat