Stort tryck hos Torshälla GK: Som ett kosläpp

Den milda vintern blev välkommen för Torshälla GK. I princip har det varit fulltecknat sedan banan öppnades förra fredagen. "En månad tidigare än vanligt", säger ordföranden Ove Randberg.

Torshälla GK:s Ove Randberg gläds åt det stora trycket hos klubben som öppnade sin bana för drygt en vecka sedan. Det kan jämföras med ifjol då alla hål var öppna 26:e april.

Torshälla GK:s Ove Randberg gläds åt det stora trycket hos klubben som öppnade sin bana för drygt en vecka sedan. Det kan jämföras med ifjol då alla hål var öppna 26:e april.

Foto: Jon Alexandersson

Golf2020-04-05 13:55

När stora delar av annan idrottsverksamhet haltar på grund av coronapandemin är golfen ett undantag. Mängder av spelare har redan tagit chansen att gå en eller flera rundor på Torshälla GK.

– Det var som ett kosläpp när vi öppnade, berättar Ove Randberg.

Göran Rantala och Ing-Marie Rantala är två flitiga besökare. 

– Banan är kanon just nu. Så här års ... det är inte klokt egentligen, säger Göran och fortsätter:

– Vi är ute nästan varje dag. Vi har spelat på Kvicksund hela vintern, i januari missade vi en dag bara.

– Det är så bra för oss gamlingar, säger Ing-Marie.

Noggranna förhållningsregler finns med tanke på risken för smittspridning. Men en öppen bana är viktig för fysiken, välbefinnandet och klubbens ekonomi. 

– Det ser ganska stabilt ut men vi kommer ändå att lida av det här hela året. I mars tvärdog sponsringen, säger Ove Randberg som gläds åt att både herrar och damer kommer i en strid ström till anläggningen.

– Det är en bra motionsform och jag har en förhoppning om att folk som är aktiva inom andra idrotter söker sig till golfen nu. Det vore bingo om det sker.

– Det är ett bra sätt att sysselsätta sig på, säger Lars Rasin som i runt 30 år har spelat tillsammans med sin käresta Birgitta Durinder.

– Bra motion, vackra vyer och trevligt sällskap. Det är supersocialt, säger Birgitta.

När tidningen var på besök väntade ännu ett pass för paret.

– Det är jätteviktigt att golfen finns, det är särskilt viktigt nu.

Göran Rantala och Ing-Marie Rantala har varit gifta i 57 år. Ing-Marie spelar inte själv men är ändå med på varje runda och drar vagnen. Snacka om kärlek.

– Det är bra motion och mycket trevligt folk träffar man, säger Göran.

– Ja, det är socialt och han älskar golf, säger Ing-Marie med ett leende och pekar mot sin man.

I vårt område går det nu att spela på flera banor som exempelvis Strand, Sundbyvik, Flen och Strängnäs. Mälarbaden, Fogdö, Norrby och Gripsholm är andra som har eller snart ska slå upp sina portar. Eskilstuna Golfklubb räknar med att öppna sin bana med sommargreener till påsk. 

Tidigare har vi skrivit om Torshälla GK:s övriga projekt. Studion, där det bland annat finns en golfsimulator, invigdes för några månader sedan och fotbollsgolfbanan, som är gratis att utnyttja, med sex hål på andra sidan vägen väntas stå klar till midsommar.

Göran Rantala älskar att spela golf och vid sin sida har han alltid hustrun Ing-Marie Rantala som drar vagnen.
Göran Rantala älskar att spela golf och vid sin sida har han alltid hustrun Ing-Marie Rantala som drar vagnen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!