Jonna, som har stora chanser i specialgrenen barr, hade bra flyt genom hela den svåra serien och även ett bra avhopp. Det gav den höga poängen 14, 433, en poäng som absolut konkurrerar i toppen.

Konkurrens på ett VM är stor och nu får Adlerteg vänta för att se hur långt poängen räcker. Kvaltävlingarna avslutas sent på söndagskvällen och först då blir det klart om Jonna når grenfinalen, dit de åtta bästa gymnasterna kvalificerar sig.

– Jonna gjorde återigen en bra tävling och gick igenom sin serie. Det finns alltid detaljer som kan förfinas men hennes presentation är så bra. Sen får vi se hur långt det räcker – det blir på håret och jag tror hon hamnar topp 10. Men oavsett placering har hon gjort ett jättebra mästerskap, säger landslagstränaren Sebastian Melander till Gymnastikförbundets hemsida.

Jessica Castles gjorde VM-debut i Qatar och genomförde ett mycket fint mästerskap utan större missar i någon av de fyra grenarna. Barren var först ut. Där satt både själva serien och avhoppet bra, vilket gav poängen 12,0. I bommen stod hon kvar på alla svårigheter med bara lite vingel i mitten av serien. Med fina piruetter blev poängen 12,233. Även friståendet gick bra. Fina volter, hopp och piruetter gav poängen 12,8. Sista grenen hopp var stabilt även det och gav poängen 12.825.

– I sin debut på VM lyckades Jessica verkligen prestera sitt max. Det har varit lite tufft i barren på träningarna men hon klarade av den bra. Bom och fristående var riktigt bra och hon körde det bästa hon kan, säger Melander.

Även 30-åriga Marcela Torres, som gör sitt sista mästerskap, representerade Sverige. Torres tillhör en av få gymnaster som lyckats på toppen trots en sen start i karriären och träning högt upp i åldern.

Marcela hade en bra tävling i tre av fyra grenar. Poängen i barr blev 11,533. I bom blev det två fall och därmed en lite lägre poäng, 9,660. I friståendet lyckades Marcela med härlig inlevelse och utstrålning nå poängen 11,266. I sista grenen hopp fixade Marcela hennes högsta poäng för dagen med fina 13,333, trots ett steg i landningen.

– Marcela gör sitt sista mästerskap här i Doha och även om hon inte gör sin bästa tävling är det härligt att se hur hon strålar ute på golvet. Vi är jättestolta över hur hon på det här sista mästerskapet representerar Sverige så fint, säger Sebastian Melander.

– På det hela taget är jag nöjd med hur de svenska tjejerna har presterat och representerat Sverige på det här rekordstora VM:et, med över 70 deltagande länder.