Lugnet före stormen ... Tävlingsledaren Mari Ekvall njuter i solen i väntan på golfsäsongen där Strängnäs GK står som värd för finalen i Kuriren Cup. Foto:

Strängnäs blir värd för årets Kuriren Cup-final

Golf

Det är fortfarande vinter i almanackan. Ändå börjar det bli dags att fundera på Kuriren Cup i golf. Där årets final avgörs på Strängnäs Golfklubbs fina och lite trixiga bana.

För 42:a gången i ordningen ska Kuriren Cup i golf spelas under våren och försommaren. För väldigt många golfare är detta en av årets absoluta höjdpunkter på säsongen och nu är det dags att börja anmäla sig tillsammans med en spelpartner.

Precis som tidigare är tio klubbar i vårt spridningsområde med. Det handlar om Strängnäs, Fogdö, Torshälla, Eskilstuna, Mälarbaden, Gripsholm, Stallarholmen, Flen, Strand och Sundbyvik.

Viss reservation finns dock när det gäller den sistnämnda klubbens deltagande.

Som alltid när det handlar om Kuriren Cup är det också parvis man tävlar.

Förra året gick finalen i Torshälla.

I år är Strängnäs värd för finalhelgen den 17-18 juni.

— Det känns jättekul och vi ser verkligen fram emot att börja planera ordentligt för att arrangemanget ska bli bra, säger tävlingsledaren Mari Ekvall.

Så här långt har vintern varit mild och det tackar alla golfare för. Det kan nämligen betyda tidiga premiärer på banorna om det inte plötsligt slår till och blir vinter igen.

— Banan ser jättefin ut redan och det är bara att hoppas att det inte blir några allvarliga köldknäppar. Jag tror vår bana blir en härlig utmaning för alla. Den kräver bra planering och är ganska trixig. Banan kallas ju ekarnas bana och när löven är fullt utslagna blir träden verkligen luriga hinder, säger Ekvall.

Den 6-7 maj är det dags för första omgången. Sedan spelas som vanligt sammanlagt tre omgångar innan finalfältet kan spikas.

När det gäller anmälningar till tävlingen är det bara att kolla på respektive golfklubb hur det ska gå till.

— Precis som tidigare år räknar vi med att ha ett fint prisbord. Det blir tv-apparater till vinnarna och dessutom finns förstås även chansen att vinna en del golfprylar, säger tidningens marknadsansvarige, Susanne Andersson.

Finalhelgen är alltså helgen före midsommar. På lördagen avgörs andra chansen. Där har tidigare utslagna par en extra chans att kvala in till söndagens final.

Läs också

( 3 st )

Läs mer om dessa ämnen

GolfSportKuriren Cup

Mest delat denna vecka

Relaterat