Efter matchen framhöll tränaren Peter Lund backen Lukas Lindgren (längst fram) i hemmalaget. — Han visade att han vill spela nästa helg också. Foto:

Strängnäs IBK förlorade i genrepet

Innebandy

Under söndagen genrepade Strängnäs IBK mot Onyx i Thomas Arena. Men det blev inte riktigt som hemmalaget hade tänkt sig. Det slutade med en uddamålsförlust och klubben får ta nya tag till helgen då det är premiär i Allsvenskan hemma mot Salem.

Strängnäs IBK kom till spel i genrepet utan skadade backen Jesper Thorberg. Forwarden Joakim Alfredsen hade legat sjuk tidigare i veckan och började därför på bänken.

Men att det skulle bli en jämn historia mellan de båda allsvenska lagen var det ingen tvekan om. Efter en period var ställningen 2–2 efter mål av Pierre Hellström och Lucas Lindgren.

Andra perioden blev mållös.

— Ja, det var en trött match där jag hade hoppas på lite frenesi och att vi skulle studsa upp lite jämfört med den senaste matchen, säger huvudtränaren Peter Lund i SIBK.

— Det var lite lojt. Det var lojt hos Onyx också så det kändes som att vi spelade lite innebandy och att det ena laget råkade vinna. Det var liksom inget tryck i grejerna men det kanske är naturligt då alla går och väntar på premiären nästa vecka.

I början av tredje tog Onyx ledningen med 3–2 och kort efter även 4–2.

Nyförvärvet Adam Wastesson från KFUM Norrköping reducerade till 4–3 för SIBK en bit in i tredje men närmare än så kom aldrig Strängnäslaget.

Strängnäs IBK saknade, som tidigare nämnt, Jesper Thorberg, och kommer även göra det ett tag framöver.

— Han har problem med knät och blir borta ett par månader till, avslutar Peter Lund.

Strängnäs-Onyx 3–4 (2–2, 0–0, 1–2)

Målskyttar Strängnäs: Pierre Hellström, Lucas Lindgren, Adam Wastesson.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

Strängnäs IBKSportInnebandy
Relaterat

Mest delat denna vecka