• Målvakten Wiktor Åkerstedt stor matchhjälte när Strängnäs IBK vann Foto:
  • Foto:
  • Foto:
  • Målvakten Wiktor Åkerstedt svarade för flera fina räddningar för sitt Strängnäs IBK under söndagens match mot Dalen i Thoams Arena. Foto:
1/

Strängnäs vann efter en riktig rysare

Innebandy

En stark första period med en 4–0-ledning förvandlades snabbt till en nervig historia. Strängnäs IBK lyckades ändå till slut vinna hemma i Thomas Arena med uddamålet mot Dalen i omstarten av Allsvenskan.

— Innebandy är märkligt ibland men det var skönt att vinna, säger en lättad Peter Lund i SIBK.

Under söndagseftermiddagen fortsatte jakten på en play-off plats för Strängnäs IBK. För motståndet stod hårt krigande bottenlaget Dalen som bland annat hade mäktat med en seger mot tabelltvåan Salem (5–2) tidigare under säsongen.

Det såg inledningsvis ut som en kassaskåpsäker seger för Strängnäs då det redan efter en period stod det hela 4–0. Då hade förstakedjan med Olle Abrahamsson flankerad av Patrik Hallberg och Pierre Hellström gjort två mål plus att Wiktor Åkerstedt hade storspelat i hemmamålet.

— Det kändes som att jag kom in i matchen relativt snabbt med några räddningar. Vi tappade dock initiativet i slutet på första perioden men lyckades ändå stänga till, säger målvakten Wiktor Åkerstedt.

I andra fortsatte förstakedjan att producera. 5–0 tråcklade Olle Abrahamsson in från nära håll innan Dalen kunde tröstmåla två gånger om. Men när bortalaget gjorde 5–3 efter drygt halva perioden blev det tyst som i kyrkan.

— Då gick det snabbt. De fick ett powerplay och gjorde ett snyggt mål så då hade de kontakt igen, säger Wiktor Åkerstedt.

Båda lagen satte var sitt mål innan Strängnäs fem sekunder innan pausvilan satte upp ett anfall som avslutades med att Pierre Hellström frispelade Olle Abrahamsson som enkelt kunde sätta 7–4 i öppet mål.

Då trodde de flesta att Dalen var knäckt men i sista perioden fick återigen bortalaget nya krafter och gjorde tidigt både 7–5 och 7–6.

Då var det darrigt runt hemmakassen. Men i målet storspelade Wiktor Åkerstedt.

Laget gick ner på två femmor men den stora räddningen för SIBK kom när Christian Bernhav med tio minuter kvar av matchen slet sig loss på vänsterkanten, rusade mot mål och sprätte upp bollen i målvaktens vänstra kryss. Läckert, vilket hela Thomas Arena också verkade gilla.

Men 8–6 blev fyra minuter senare 8–7 och nagelbitaren fortsatte. Sista minuterna visade ändå hemmalaget kyla och kunde hålla i bollen och då hjälpte det inte att Dalen tog ut målvakten de sista sekunderna.

— I ärlighetens namn så var vi inte värda att leda med 4–0 i första. Men vi var dödligt effektiva när vi får de där rena kontringslägena. Det spelar ingen roll att de ligger näst sist, det är så otroligt jämnt i serien. De hade dessutom plockat in Fredrik Edlund som gjorde 35 poäng i SSL förra året. Sedan visade vi ändå stor moral för vi håller ju på att tappa matchen. Alla poäng räknas och vi hade kunnat vinna stort men det är ändå bara tre poäng som räknas, säger tränaren Peter Lund.

I och med vinsten hakar Strängnäs på topplagen och nästa helg reser laget norrut då tabelltrean Umeå väntar på bortaplan. Känns som att det kan bli en spännande vår.

Läs också

( 8 st )

Läs mer om dessa ämnen

Strängnäs IBKSportInnebandy
Relaterat