• Lukas Pilö från Strängnäs.
  • Till vardags spelar Lukas Pilö i SHL med Örebro. Foto:
1/

Strängnästalangen målskytt direkt i debuten för Juniorkronorna

Ishockey

Tre matcher, två poäng och en tiominutersutvisning. Det blev Lukas Pilös facit från hans första matcher med Juniorkronorna.

Han hade tidigare gjort fyra matcher med Team 19-landslaget men under förra veckan fick Strängnäskillen Lukas Pilö göra sina första matcher med Team 20, även känt som Juniorkronorna.

Han var en av sju backar i truppen som spelade en fyrnationsturnering i Örnsköldsvik med start i fredags då Sverige föll med 3–4 efter straffar mot Ryssland. Pilö satte målet som innebar 3–3, strax innan full tid.

Dagen efter blev det klar seger mot Finland som besegrades med 3–0. Under söndagen vann Sverige mot Tjeckien med 5–2 där Pilö assisterade till Hugo Leufvenius 4–2-mål i power play. Pilö hann även med att åka på en 2+10-minutersutvisning för checking from behind och misconduct i matchen.

Till vardags spelar Lukas Pilö för Örebro och den snart 19-årige talangen noterades för sju SHL-matcher förra säsongen.

Totalt blev Sverige tvåa i turneringen efter Ryssland medan Finland och Tjeckien hamnade på tredje och fjärde plats. Jesper Eliasson utsågs till turnerings bäste målvakt medan Simon Johansson blev bäste back. Ryssen Vitali Kravtsov utsågs till bäste forward.

Nästa läger för Juniorkronorna är den 9–11 november när samma fyra nationer spelar en ny turnering i Tjeckien. Därefter väntar JVM i Kanada med start den 26 december.

– Vi får se vad som händer mellan 15 september och 5 december, vilka som får spela, hur mycket och i vilka roller. De som har varit här har definitivt inte sämre chanser nu än de hade innan, säger förbundskapten Tomas Montén till Hockeysverige.

Fyrnationsturnering i Örnsköldsvik

Fredagen den 24 augusti 2018

Finland-Tjeckien 5–1.

Sverige-Ryssland 3–4.

Lördagen den 25 augusti 2018

Tjeckien-Ryssland 1–3.

Sverige-Finland 3–0.

Söndagen den 26 augusti 2018

Ryssland-Finland 3–2.

Sverige-Tjeckien 5–2.

Tabell

1. Ryssland – 8 poäng

2. Sverige – 7 poäng

3. Finland – 3 poäng

4. Tjeckien – 0 poäng

Läs också

( 7 st )

Läs mer om dessa ämnen

Åker/Strängnäs HCSportHockeyIshockey
Relaterat