Styrkelyftare i Eskilstunaklubb avstängd för dopning

Styrkelyft

Jörgen Ljungberg som tävlar för ASK Eskilstuna har stängts av i fyra år efter att han dömts för dopning, det rapporterar Radiosporten. Det är andra gången i karriären som styrkelyftaren stängs av.

Första gången som Jörgen Ljungberg dömdes för dopning var 2006. Provsvar avslöjade testosteronvärden som var 17 gånger över det normala.

Då stängdes styrkelyftaren av i två år av Riksidrottsförbundets dopningsnämnd. När han nu döms av för andra gången blir straffet hårdare.

– Jörgen stängs av fyra år från all idrottslig verksamhet inom RF-relaterad idrott och verksamhet, säger Robert Ericsson, sportchef på Svenska Styrkelyftsförbundets hemsida.

Där framhåller han även förbundets antidopningsarbete som han, trots den aktuella avstängningen, menar ligger i framkant.

– Inom vår organisation har vi ett starkt fokus på antidopingarbetet och jag skulle säga att bruket av prestationshöjande medel inte är större hos oss än inom andra idrotter. Snarare är det så att vi är mer proaktiva och har större fokus på detta område än många andra eftersom vår sport historiskt haft problem med dopning, säger Robert Ericsson.

Jörgen Ljungberg har EM-guld och VM-silver som främsta meriter.

Läs också

( 4 st )

Läs mer om dessa ämnen

EskilstunaSport
Relaterat