Svag period sänkte Å/S

Ishockey

Andra perioden blev Åker/Strängnäs fall i tisdagens omstart av division 2.

Det blev förlust borta mot Bålsta med 3–1 (0–1, 3–0, 0–0). Alex Milhouse fixade Å/S ledningsmål men i mellanrundan slog Bålsta till med en kvittering med fullt manskap på isen, därefter ett ledningsmål i numerärt underläge följt av 3–1 i numerärt överläge.

— Vi var för slarviga med pucken då. Däremot hade vi ett friläge för att göra 2–0 i första perioden och även om jag inte var nöjd med spelet så var matchbilden helt okej. Det var jämnt, säger Åker/Strängnäs coach Niklas Flodin.

I sista perioden försökte givetvis gästerna komma tillbaka och man vann skotten med 11–5 men någon utdelning blev det inte.

— Vi såg lite ringrostiga ut, det märktes att vi inte haft någon match på länge. Ingen bra insats men ingen dålig heller. Alla var godkända plus att (Jesper) Krigholm i målet verkligen gav oss chansen att vinna, säger Flodin.

Därmed övertog Bålsta andraplatsen från just Åker/Strängnäs med lika många poäng, 15, och bättre målskillnad. Ledande Värmdö är sex poäng före och bara ettan får chansen att kvala uppåt.

Läs också

( 6 st )

Läs mer om dessa ämnen

Åker/Strängnäs HCIshockey
Relaterat