Guif hade inte mäktat med att vinna mot Alingsås på de senaste tre mötena och inledningsvis såg det inte ut att bli någon förändring. Gästerna anförda av niometerstrion Felix Claar, Mishels Liaba och Andreas Lang satte ett ordentligt tryck och fick göra lite som de ville. Trots en hel del slarv från Guifs sida kunde de ändå hålla nere siffrorna.

Första Guifmålet kom efter sju minuters spel då Emil Hansson lirkade in 1–2. Men mycket mer glädjeämne fanns det inte att hitta så långt. Trots en timeout av Guif kunde Alingsås efter en kvart spel gå upp till ledning med 3–8.

– Vi gjorde egentligen ingenting av de vi snackade om innan matchen. Vi fick verkligen en tuff uppförsbacke första kvarten. Under vår timeout sa vi att vi skulle trycka på i andrafasen och stå tajtare bakåt, säger Emil Hansson.

Artikelbild

Rickard Åkerman, som återvänt till Guif efter en sejour i Tyskland, svarade för en stark insats i premiären.

Efter det presenterade sig Guifs nyförvärv Rickard Åkerman i målprotokollet. Guif satte upp ett 5–1-försvar och bytte målvakt – Adam Krantz mot Herdeiro Lucau – och då lossnade det rejält. Fem raka mål vilket innebar häng och ställningen var 8–9. Och när senare Åkerman hängde in 10–10 blev det fart på hemmapubliken.

– Vi kämpade vi oss tillbaka och gjorde en riktigt bra sista kvart. Den är vi nöjda med, säger Hansson.

Men innan pausvilan hade gästerna åter tagit ledningen och ledde då med 12–13.

Svängigt värre för tre minuter in andra var det omvänt. Då hade Guif tagit ledningen efter att Alingsås åkt på en tvåminutersutvisning plus att Simon Sonesten på linjen och nämnde Hansson gjort två snabba till 14–13.

Då såg det genast bra ut. Och bättre blev det när Guif minuterna senare kunde gå upp till 16–14 där Hansson trollade in ett av målen från sin kant via Alingsåsmålvakten.

– Då fick vi bättre tryck i våra kontringar och det är där vi är som bäst och måste utnyttja mer, säger Hansson.

Drygt en kvart spelad var ställningen lika igen men när Alingsås Mishels Liaba fick utrymme small det till bakom Adam Krantz i hemmamålet, som hade bytts in igen, och då blev började misstagen och ängsligheten hos Guif smyga sig in.

Sista tio minuterna trillade bollarna inte alls Guifs väg som tappade greppet och 20–21 blev snabbt 20–24. Då blev underläget alldeles för tufft att hämta in.

– När vi kommer in i djupa svackor, som då, är det just kontringarna som inte vi får till. Vi hade Alingsås ett tag men det är synd att vi inte lyckades hålla oss kvar där.

– Vi slutade med att trycka och började istället ta det lugnt. Vi behöver farten med våra snabba spelare och det tappade vi helt och i slutet var vi tvungna att chansa lite, säger Guifs högersexa och suckar.

Som plåster på såret blev Hansson utsedd till Guifs bästa spelare inför 2 031 åskådare.