• Eric Johansson och Kasper Larsson. Foto: Privat
  • Eric Johansson och Kasper Larsson innan de gav sig av på EM-äventyret. Foto: Mikael Andersson Foto:
1/

Sveriges U18-landslag till EM-final

Handboll

Sveriges U18-landslag med Guifkillarna och barndomsvännerna Kasper Larsson och Eric Johansson stod för en mäktig insats och vann över Danmark i semifinalen med 31–22. Laget är nu klart för söndagens EM-final.

– Vi visste innan att vi är bra men det här känns helt otroligt, säger en jublande glad Kasper Larsson.

Efter vinsten mot Tyskland (30–27) i torsdags var det under fredagskvällen dags för EM-semifinal mot Danmark. Guifkillarna Kasper Larsson och Eric Johansson och de andra i det svenska U18-landslaget visade tidigt att de ville till final. Med en femmålsledning i halvtid, 10–15, ångade de på även i andra halvlek.

– Vi visade från allra första sekund att vi skulle ha det här. Så det var inget snack, vi körde över danskarna totalt, säger vänstersexan Kasper Larsson som svarade för fyra fullträffar i en match som Sverige vann till slut med 22–31.

– Jag och Simon Lindberg från Skånela har delat ganska mycket på speltiden. Men mot Tyskland i torsdags blev han oturligt nog avstängd i de sista sekunderna så jag fick lite mer speltid i semin. Eller lite mer, jag fick spela hela matchen så lite trött är man allt, säger han och skrattar.

Niometerspelaren Eric Johansson gjorde även han en bra match. Han var rejält lättad efter matchen.

– Först och främst fungerade försvarsspelet bra och när det fungerar vet vi att det alltid löser sig. Vi är riktigt vassa framåt och har ett jäkla go i laget. Samtidigt har vi med en hel del supportrar. Det är många föräldrar och vänner som är här i Kroatien och kollar så det betyder mycket, säger Eric.

I EM-finalen får ni möta Island som slog ut Kroatien. Vad säger ni om det?

– Det hade ju varit skithäftigt att få möta kroaterna på hemmaplan i en EM-final i en fullsatt arena. Men nu blev det Island som vi torskade mot i gruppspelet, säger Kasper.

Tror ni själva att ni kan gå hela vägen och ta hem EM-guldet?

– Ja, det känns ju onödigt nu att inte tro på det. Det är lika bra och vinna, säger Kasper och får medhåll av Eric.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

GuifSportHandboll
Relaterat