Syrianska Eskilstuna blev första division 3-lag att vinna ett Eskilstunaderby den här säsongen.

Matchens stora snackis efteråt var dock Anton Alias mål (?) redan efter tio minuter – som dömdes bort.

I ett läge till vänster i straffområdet placerade han in bollen förbi City-målvakten Keita Makan och intill stolpen.

Artikelbild

| Derbyt mellan Syrianska och City bjöd på flera tuffa dueller i andra halvlek.

Problemet?

När bollen passerat mållinjen och Syrianska firade – vad de trodde – matchens första mål tog bollen en märklig bana ut från målet varpå spelet gick vidare.

Och målet godkändes aldrig trots att Syrianska redan påbörjat ett långt firande nere i ena hörnet.

– Det var mål till hundra procent. Den tog i hjulet precis bredvid stolpen och gick ut men domaren hade en bra position och även linjedomaren borde ha sett det, det kändes som att domaren ville ge City matchen. Jag var redan vid fansen och firade, så jag tror ingen förstod vad som hände, säger Anton Alias.

Artikelbild

| Dmitry Zhuralev (i rött) och hans Syrianska Eskilstuna bortabesegrade Ängby med 5–0.

Vilda protester följde därefter från Syrianska-håll och även City-målvakten Keita Makan erkände efteråt att Syrianska blev rånade på ett mål.

– Den var inne, inget snack om saken. Där hade vi tur, säger Makan.

Men trots det bortdömda målet fick Anton Alias sin revansch efter 35 minuters spel när han avslutade utanför straffområdet och den slank in under Makans armar.

Och precis innan halvtidsvilan kom ytterligare ett Syrianskamål när City svarade för ett försvarsmisstag varpå Dmitry Zhuravlev placerade in 2–0-målet.

– Jag blev överraskad att den gick in för det var inget bra avslut och jag såg inte riktigt. Så det var när fansen började jubla som jag förstod att den gick in, säger Alias om 1–0-målet.

Andra halvlek blev desto mer grinig.

Efter en dryg timmes spel visades Syrianska-kaptenen Sasa Plavsic ut efter två gula kort inom loppet av en minut (!). Det första för tidsfördröjande av spelet och det andra för filmning.

Men trots spel med en man mer fick inte City någon utdelning. Närmare än två stolpträffar av Antonius Acar och en boll som dansade på mållinjen kom aldrig City som därmed åkte på säsongens andra förlust.

– Det var ingen bra insats och jag tycker att min insats kunde ha varit bättre också. Det första målet får jag ta på mig, så det är bara att glömma den här matchen och försöka prestera bättre i nästa match, säger City-målvakten Makan.