Under Svenska cupens tävlingar i slutet av oktober tog Eskilstunakillen Sasa Misljenovic guld på ett imponerade sätt i 63-kilosklassens wt-stil. I lördags var det dags igen och många i landet börjar nu få upp ögonen för talangens framfart inom sporten. 

Under helgens junior-SM i Borlänge var det total dominans från 15-åringens sida. 

Sasa var direktseedad till semifinal och tog där ledningen med över 20 poäng ganska omgående. Därför behövde aldrig rond tre sättas igång och detsamma hände även i finalen vilket innebar guld till Eskilstunatalangen.

– Det som gör honom så bra är att han är smart och stark. Motståndarna höll jämna steg med honom i början men sedan tuggade han på och till slut var han helt överlägsen, jublade tränaren Patrik Abrahamsson.

Men det finns ett litet dilemma för talangen.

– Egentligen är han lite låst då han är kroatisk medborgare. Familjen flyttade till Sverige för två-tre år sedan så han kan inte bli svensk medborgare ännu och det i sin tur gör att han inte kan representera landslaget. Det är lite synd för han är verkligen ett landslagsämne redan nu, säger Abrahamsson och fortsätter:

– Målet är att försöka hitta en bra tävling i landet där det även är lite internationella deltagare.

Men det som står härnäst på tur för Sasa har dock inget med tävling att göra. I stället handlar det om att gradera sig för svart bälte.