"The Mauler" gästtränare på MMA-klubb i Eskilstuna: Mycket fokus på teknik

Kampsport

Nova MMA fick extra fint besök på söndagen när Alexander "The Mauler" Gustafsson agerade instruktör för två träningspass.

— Det händer inte alltför ofta att jag gör sånt här. Bara ibland, när jag får tid över, säger den 30-åriga superstjärnan från Arboga.

Ett förmiddagspass, gemensam lunch och sedan ytterligare en träning på 1,5 timme stod på schemat när 40 medlemmar i Eskilstunaklubben fick chansen att samla in lärdomar från Sveriges solklara affischnamn inom kampsport.

De 40 hade förresten kunnat vara betydligt fler om man haft utrymme i lokalen.

— Ja, vi hade nog lätt fått ihop det dubbla. Vi märkte direkt vilket stort intresse det var. Om vi även hade öppnat för folk från andra klubbar att vara med så vet jag inte hur många det hade kunnat bli, säger Novas ordförande Shillan Rosita Sofipour.

The Mauler summerade inriktningen på söndagens träningspass så här:

— Vi höll det ganska basic och körde mycket grundläggande saker. Deltagarna var indelade i två grupper där en var för de lite mer avancerade. Men det handlade mest om teknik.

Vilka är de vanligaste frågorna du får från folk du tränar?

— Det är inte mycket om mig privat utan det handlar mer om olika tekniker och vad man ska tänka på i samband med träningar och matcher.

En av deltagarna var Adeline Jularbo som har tränat MMA i ungefär två års tid. Tidigare körde hon hela sex pass i veckan men hinner nu "bara" med tre–fyra. Hon gillade den gästande stjärnans tränarinhopp.

— Självklart är det roligt att få träffa Alexander, han är en förebild och kanske ska han snart gå en titelmatch igen.

Hur var träningspassen?

— Kul och lärorika. Som han sa kan man inte bygga ett hus utan att ha grunden och därför fokuserade han mycket på grunderna. Så det blev inte jätteflåsigt även om det så klart var jobbigt ändå.

The Mauler, 196 centimeter lång och 93 kilo tung, är rankad etta i lätt tungvikt bakom mästaren Daniel Cormier. De två möttes i oktober 2015 och då åkte svensken på en av sina fyra förluster på de 22 matcher han hittills har gått.

Om en ny titelmatch väntar runt hörnet var dock The Mauler hemlig om i nuläget:

— Jag kan inte avslöja någonting om kommande matcher i dag men inom kort får ni se. Det händer lite i alla fall, det kan jag garantera ...

  • Alexander "The Mauler" Gustafsson visar hur en av övningarna på söndagens andra träningspass ska utföras. De övriga deltagarna lyssnar intresserat. Foto:
  • Adeline Jularbo (gråa byxor) var en av 40 deltagare som fick delta på The Maulers träningspass. Många fler hade velat vara med. Foto:
1/

Läs också

( 1 st )

Läs mer om dessa ämnen

MMASportWEBB_TVkampsport
Relaterat