Sent på onsdagen kom AFC-gänget fram till sin lägerplats i Spanien.

På torsdagsförmiddagen hölls första träningspasset på en, enligt pressansvarige Mikael Einarsson, mycket fin plan med en gräshybridmatta.

Efter Pelle Olssons genomgång drog killarna i gång och stämningen var på topp.

Bland spelarna fanns Thomas Ulimwengu, som vi tidigare skrivit var ett hett namn till att förstärka AFC-truppen, som nu är helt klar för den allsvenska nykomlingen.

‒Det blev ganska långa och sega förhandlingar eftersom det fanns flera klubbar som drog i Thomas. Men till slut kom vi överens och en faktor som avgjorde lite var att han spelat med oss tidigare och vet vad han får. Jag är jättenöjd med att Thomas är klar för oss.

Den 23-årige anfallaren var hos AFC redan 2010-2011 och nu har han signerat ett treårskontrakt.

‒Förhoppningen är att han ska ta en stor roll.

Thomas har spelat landslagsfotboll för Tanzania, både som ungdom och senior. Han kommer närmast från TP Mazembe i Kongo. Laget vann afrikanska Champions League 2015.

Målvakten Tim Erlandsson, ytterbacken Daniel Björnquist, mittbacken Ludvig Öhman, mittfältarna Thomas Piermayr och Anel Raskaj är sedan tidigare klara.

‒Jag tycker laget börjar ta form ordentligt och vi har fått in riktigt bra spelare som jag ser det. Vi behöver ytterligare några som en mittback till och en målvakt. Men lagbygget tar sig verkligen.

AFC körde två fotbollspass under torsdagen. På kvällen ska gänget se Barcelona-Sociedad, returmötet i spanska cupens kvartsfinal.