• Tobias Spångberg blir ny ordförande i Smederna.
  • Tobias Spångberg.
1/

Tobias Spångberg blir ny ordförande i Smederna

Speedway

Under lördagens årsmöte blev det klart med vilka som ska styra Smederna framöver. Och det blev valberedningens förslag, till stora delar, som gäller för verksamhetsåret 2019.

– Jättekul, och eftersom det var en omröstning så är det väldigt hedrande att få det förtroendet av medlemmarna, säger Tobias Spångberg som valdes till ny ordförande i klubben.

Efter alla turer i Smedernas styrelse där klubbchefen Håkan Ringkvist fick lämna sitt uppdrag och där flera i styrelsen valde att hoppa av blev det under lördagen klart med vilka som efterträder.

I Munktellmuseets lokaler där ett 60-tal medlemmar var närvarande valdes Tobias Spångberg till ny ordförande. Som ledamöter utsågs Anna Dejerud, Mikael Bertilsson, Carl-Arne Johanzon, Jimmy Jansson och Johan Rundlöf. Och kvar sitter dessutom Kjell Andersson.

Som suppleanter utsågs Thomas Devida Gutierrez, Guy Pryba och Jenny Bergman.

Förre klubbchefen Håkan Ringkvist, som stod på valberedningens förslag som ordinarie ledamot, blev inte invald.

– Det handlade om att vi under hösten haft olika åsikter. Jag vill inte sitta i styrelsen med en person som tar egna beslut och går förbi styrelsen. Så där blev det en omröstning om just den punkten, säger Tobias Spångberg.

Den slutade med att majoriteten inte vill ha in Ringkvist i styrelsen. Däremot hoppas klubben på att komma överens med den förre klubbchefen om andra uppgifter i föreningen.

– Vi har ett avtal med Håkan som gäller försäljning och marknadsföring. Sedan har vi har ett förslag där vi inte är helt överens men, vi har bollat fram och tillbaka, för vi vill ha Håkan i rollen där han jobbar med tv-sändningen på våra matchdagar. Där är han otroligt duktig och jag hoppas att vi kommer i mål med ett sådant avtal inom kort.

Vad blir det viktigaste för dig att ta tag i framöver?

– Det viktigaste blir, och det är något som jag tog åt mig från årsmötet, att vi måste få till en bättre koppling mellan medlemmar och styrelsen. Vi måste bli enade som en förening där vi jobbar åt samma håll. Sedan har vi helt klart brustit i vår kommunikation till medlemmarna och det är något vi måste bli bättre på framöver, säger Spångberg.

Och när det gäller ekonomin förra året blev det ett plusresultat vilket gladde klubbens nye ordförande.

– Det är bra för i speedway kan vi inte räkna med plus varje år där mycket hänger på vädret. Det viktigaste är att vi har en buffert om och när det händer något i framtiden. När det gäller ekonomin så gjorde föreningen ett plusresultat förra året på 180 000 kronor och bolaget drygt 250 000.

– Nu gäller det bara att vi får i gång ungdomssatsningen också.

Läs också

( 10 st )

Läs mer om dessa ämnen

SmedernaSportspeedway
Relaterat