Tolv nya hål i Eskilstuna och unik bana i Torshälla – nu får klubbarna pengar till sina projekt

Allmänt

Tolv nya hål, en unik hinderbana i Torshälla och renovering av en klubbstuga. Eskilstuna Golfklubb, Eskilstuna Friidrott och IK Viljan från Strängnäs har nu fått anläggningsstöd av Sörmlandsidrotten.

Eskilstuna Golfklubb får 800 000 kronor för stöd till ny aktivitetsyta. Föreningen ska bygga tolv nya hål på sin bana som ska vara anpassad så att man kan välja att spela tre, sex, nio eller tolv hål från olika utslagsplatser beroende på ålder och kunskap.

– Vi ska ha ett medlemsmöte inom kort och därefter kan jag uttala mig om det framtida projektet, säger klubbchefen Richard Svalling.

Eskilstuna Friidrottsförening får 400 000 kronor som stöd för att skapa en OCR-hinderbana i området vid Krusgårdsparken i Torshälla. Banan blir unik för landet då den erbjuder aktiviteter för alla.

– Det finns inget sådant här någon annanstans i Sverige. Den totala budgeten är på 800 000 kronor, vi får även 200 000 av Torshälla stads nämnd och så finansierar vi med 200 000 själva med bland annat hjälp av en del sponsorer och eget arbete, säger ordföranden Bengt Olof Eskilsson.

– Det blir tolv varierande hinder för både barn och vuxna. Jag tror att fler blir intresserade av detta om vi kan erbjuda en sådan bana. Förhoppningen är att kunna bygga vidare på det sedan men det viktiga var att komma i gång och det kan vi nu.

OCR står för Obstacle Course Racing där man enkelt förklarat kombinerar löpning med hinder.

Viljan får 85 847 kronor för renovering av sin klubbstuga. Föreningen ska byta ut samtliga fönster samt bygga en kiosklucka.

Även Näverkvarns GoIF och Oxelösunds Segelsällskap tilldelas pengar i den här vändan. Näverkvarn får 55 500 för renovering av belysning på deras fotbollsplan och Oxelösund, som ska köpa in en ny räddningsbåt, får 92 500 kronor.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

Eskilstuna GolfklubbIK ViljanEskilstunaSträngnäsTorshällaFriidrottGolffotbollsport
Relaterat